– Spillerne vil kaste Solskjær under bussen

Roy Keane advarer Ole Gunnar Solskjær.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United har tapt sju av de ni siste kampene og krisen på Old Trafford vokser for hver dag som går.

Onsdag kveld var det byrival Manchester City som enkelt kunne dra fra drømmenes teater med tre poeng.

Etter en flott start i Manchester United har hverdagen for alvor innhentet Ole Gunnar Solskjær. Nordmannen leder et milliardmannskap som ikke scorer mål og som er i ferd med spille seg ut av kampen om Champions League-plassene.

Under gårsdagens derby satt Solskjærs tidligere lagkamerater Gary Neville og Roy Keane i studio for Sky Sports. Det ble en opphetet debatt om tingenes tilstand i gamleklubben.

Keane mener det er noe fundamentalt galt med innstillingen og mentaliteten til spillerne i troppen. Han advarer også Solskjær.

– Dette er de samme spillerne som kastet José Mourinho under bussen. De vil gjøre nøyaktig det samme med Ole. Slike spillere forandrer seg ikke. Det er for mange bløffmakere i denne klubben til å få United tilbake til toppen, sier Keane.

Iren er spesielt kritisk til Paul Pogba og Fred. Den gamle midtbanespilleren Keane liker ikke det han ser av duoen. Etter at et intervju med Pogba ble vist på TV før kampen, dro Keane frem slakterkniven.

– Jeg tror ikke på et ord av det han sier. Det er ingen mening bak dette. Jeg tror ikke han selv tror på det han sier. Hvis du vil være en god lagkamerat, må du løpe hjem når laget forsvarer seg. Han sa at det ble litt ampert i garderoben etter forrige kamp. Jeg hører at de kastet hårgeléen sin på hverandre, sier Keane sarkastisk.

– Gutten er talentfull, men vi sier det samme om igjen og om igjen. Alle gangene vi har sett ham i kamper hvor han ikke spurter eller løper tilbake... Han er et stort problem for Manchester United. Graeme Souness pratet tidligere om viktigheten av å ha gode seniorspillere i klubben. Pogba er en seniorspiller. Han har spilt i store turneringer og vunnet store trofeer. Men han går ikke foran som et godt eksempel, ut fra det jeg kan se. Jeg vet ikke hvordan han er på trening og på reise. Pogba prater om kroppsspråk og stolthet, men jeg ser det ikke igjen i hans prestasjoner. Øynene mine lyver ikke til meg, sier Keane.

Solskjær setter pris på engasjementet til Keane.

– Når det gjelder Roy, så har jeg alltid hatt et bra forhold til ham. Hvordan skal jeg si det? Jeg verdsetter hans meninger veldig høyt, og han mener det han mener. Vi var lagkamerater i mange, mange år, og han er også Manchester United-mann. Han har det like vondt som enhver annen som er forbundet med oss når det gjelder det at vi er så langt bak City som det vi er.