STJERNESMELL: Paul Pogba hadde ingen stor kamp i 0-2-tapet mot Manchester City. Foto: Oli SCARFF / AFP
STJERNESMELL: Paul Pogba hadde ingen stor kamp i 0-2-tapet mot Manchester City. Foto: Oli SCARFF / AFP

Mener Solskjær bør vurdere flere stjernesalg

– Han har noen ekstremt tøffe valg å ta, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland om jobben Ole Gunnar Solskjær har foran seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi ser et Manchester United-lag som har tapt syv av de siste ni kampene. Det er en form verdig et bunnlag. Det er fullstendig krise, slår Brede Hangeland fast etter onsdagens United-tap.

TV 2-eksperten mener at Ole Gunnar Solskjær hadde lagt en god plan i lokalderbyet, og at oppmerksomheten nå heller bør rettes mot underpresterende stjernespillere.

– Vi så det igjen i dag, den taktiske inngangen til Solskjær var bra mot ligaens beste lag. På et eller annet tidspunkt må man stille spørsmål om hvor gode disse spillerne er. Vil de det nok? Hvem er lederen her?

Hangeland mener Solskjær bør vurdere å kvitte seg med flere av sine aller største stjerner.

– Han sprer ikke den tryggheten som tidligere
David de Gea har vært glitrende i United-buret de siste årene, men det har ikke vært tilfellet i store deler av denne sesongen.

– I mange år har vi snakket om at han er verdens beste keeper. Er han virkelig det nå? Han gjør nok en avgjørende feil. Da er kampen tapt. Det er ikke første gangen vi har sett de siste ukene.

Både mot West Ham og Barcelona vartet spanjolen opp med skjebnesvangre tabber. Det samme skjedde også i kampen mot Arsenal i mars.

– Han sprer ikke den tryggheten han gjorde tidligere og han varter ikke opp med matchvinnerredninger. Han har tidligere reddet poeng, nå er det heller motsatt, sier TV 2-eksperten.

– Han er i kontraktsforhandlinger og nekter å signere. Solskjær bør stille ham spørsmål om han vil være der og stille krav om bedre prestasjoner. Ellers så kan man like godt selge ham og tjene masse penger.

Etter onsdagens kamp tok Ole Gunnar Solskjær keeperen sin i forsvar.

– Jeg syns han hadde noen virkelig gode redninger i dag også. Han har høye krav til seg selv. Han jobber knallhardt for å forbedre seg. Vi er inne i en periode nå der vi må holde sammen. Vi må ikke gjøre noe forhastet eller dumt. Vi må holde sammen som et lag, sa Solskjær.

Men overfor TV 2 påpekte nordmannen likevel at baklengsmålene var mulig å avverge.

– Vi slipper inn to mål som kunne vært unngått, men de fortjente seieren. Det er det ikke tvil om, sier Solskjær til TV 2.

– Må være vanskelig å forholde seg til
Paul Pogba har også variert mye i prestasjonene denne sesongen. Hangeland er usikker på om den franske verdensmesteren bør være en del av laget Solskjær nå skal restrukturere.

– Pogba leverer så ustabilt at det ikke er til å bli klok på. Han kan være fantastisk, men i toppkampene er han ofte helt usynlig. Han skal være ledestjernen, men ofte forsinker han spillet. Det må være utrolig og vanskelig å forholde seg til ham for lagkameratene.

– Han var fantastisk for Solskjær i starten, men i midten av mars kom det en dupp.

Hangeland tror at det har en sammenheng med at Zinedine Zidane da ble ny Real Madrid-trener. Det tok ikke lang tid før ryktene om at den spanske gigantklubben ville hente Pogba.

– Han må bestemme seg om han vil bli i United. Hvis ikke han vil bli værende, så selg ham og tjen én milliard eller to, sier Hangeland.

– Det er gift i en garderobe
Eksperten er også klar på at Alexis Sanchéz er stort problem for Manchester United.

– Han tjener best av samtlige i troppen, men kommer inn med åtte minutter igjen. Det er gift i en garderobe å ha en spiller som tjener så mye mer enn alle andre og som ikke gjør noe som helst, sier Hangeland om chileneren.

– Dette er problemer som Solskjær må håndtere. Han har noen ekstremt tøffe valg å ta. Han hadde en fin reise i starten, men nå kommer det tøffe tider, spår den tidligere stopperkjempen.

Hangeland mener at pengene man kan få inn ved å selge flere stjerner, vil være mer enn nok til å bygge et nytt og slagkraftig mannskap.

– Hvis de leverer på sitt toppnivå og er dedikerte til klubben på lang sikt, selvfølgelig er de verdensklassespillere, men hvis de ikke har tenkt til å dra lasset og stå frem når det gjelder som mest, så ville jeg heller tatt pengene. Man kan få et nytt lag for den prisen, sier Hangeland.

Solskjær: – Du ser sulten til mange
Etter onsdagens kamp fikk Solskjær også spørsmål fra TV 2 om oppgjøret ga ham noen hint om hvilke spillere som bør få være med på hans prosjekt fremover.

– Du ser sulten til mange. De vil være med på dette. Manchester City har satt standarden de siste sesongene. Det er et stort gap opp til dem. Vi må jobbe i hver eneste kamp. Vi kan akseptere å tape mot Manchester City sånn som vi gjorde. Men det vi gjorde mot Everton er ikke godkjent. Det er den stabiliteten. Vi må gjøre det hver eneste helg. Skal man være med å kjempe om troféer, kan man ikke gi bort poeng mot de såkalt mindre gode lagene.

– Premier League er så bra at hvis du ikke er konsentrert og hundre prosent på hver dag på trening, så kommer de vanene til å ta igjen, mener nordmannen.

Allerede kommende helg venter nok en tøff og svært viktig kamp for Solskjær når Chelsea kommer på besøk til Old Trafford. London-klubben innehar for øyeblikket den viktige fjerdeplassen med tre poeng ned til rødtrøyene fra Manchester.