De Gea-blemme da City vant nøkkelkampen: – Så hjelpeløst ut

Bernardo Silva og Leroy Sané senket Ole Gunnar Solskjærs menn på Old Trafford.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Man. United - Man. City 0-2

United-laget hang med i 45 minutter, men i andreomgang raknet det mot de lyseblå som jakter sin andre strake ligatittel.

Bernardo Silva viste frem slepen teknikk da han prikket inn 1-0 kort tid etter pause. Portugiseren utnyttet mulighet da Luke Shaw rygget, og Silva prikket inn scoringen i det nærmeste hjørnet.

– Det er en utrolig bra avslutning, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland om scoringen.

Og kun minutter senere doblet Leroy Sané ledelsen etter en effektiv kontring. Sterling spilte fri sin vingkollega, og tyskeren overlistet en svak David de Gea. Spanjolen brukte beina i redningsforsøket, men det slo ikke heldig ut.

– Han redder ofte med beina, men dette så hjelpeløst ut, sa Alsaker om de Geas opptreden.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst!

Baklengsmålet føyer seg inn i rekken av svake inngripener av Uniteds sisteskanse denne sesongen. Også i borteoppgjøret mot Barcelona måtte keeperen tåle mye kritikk.

– De Gea skal redde den, men vi må ikke ta fra City noe etter den kontringen, mente Hangeland.

Ole Gunnar Solskjær ville ikke kritisere keeperen sin etter kampslutt.

– Jeg syns han hadde noen virkelig gode redninger i dag også. Han har høye krav til seg selv. Han jobber knallhardt for å forbedre seg. Vi er inne i en periode nå der vi må holde sammen. Vi må ikke gjøre noe forhastet eller dumt. Vi må holde sammen som et lag, sier Solskjær.

– Mye skal gå galt om City ikke tar dette nå
Resultatet betyr at Manchester City har et godt grep om Premier League-tittelen med tre gjenstående kamper.

– Det er imponerende. Det er vanskelig å forstå det presset spillerne lever under nå. De har øynene festet på pokalen. Mye skal gå galt om City ikke tar dette hjem nå, sa Hangeland.

City-kaptein Vincent Kompany bedyrer at ingenting er avgjort i kampen om tittelen.

– Vi startet ikke så bra som vi hadde håpet. Men på denne delen av sesongen kan slike ting skje. I andreomgang kom vi inn i rytmen, sier Vincent Kompany.

– Det er alltid stort å vinne et lokalderby, men vi har flere tøffe kamper igjen. Vi må vinne de tre siste kampene, og det er alltid vanskelig i Premier League, sier City-kapteinen.

I de resterende kampene skal City møte Burnley (B), Leicester (H) og Brighton (B).

– Det er alltid vanskelig å møte Burnley. Vi har 89 poeng og Liverpool har 88, men ingen av oss har vunnet ligaen ennå. Det er nesten utrolig, sier City-sjef Pep Guardiola.

Liverpool skal møte Huddersfield (H), Newcastle (B) og Wolves (H).

– Begge lagene fortjener å vinne. Liverpool fortjener det også. Begge lagene har gjort alt som skal til, sier Pep.

Målscorer Bernardo Silva var i perlehumør da han møtte TV 2 på indre bane etter kampslutt.

– Det er alltid spesielt å spille i disse derbyene. Det var en massiv seier for oss i tittelkampen, sier Bernardo Silva til TV 2.

– Jeg håper jeg kan fortsette å score mål slik at vi vinner ligaen, sier portugiseren med et smil.

– Igjen er det en ydmykelse
Manchester United blir værende på sjetteplass, men det er kun tre poeng opp til Chelsea som for øyeblikket har den viktige fjerdeplassen. Til helgen møtes lagene på Old Trafford.

– Igjen er det en ydmykelse. Ikke like alvorlig som mot Everton, men dette er mot byrivalen. Det ble en ny påminnelse om hvor mye jobb som gjenstår, oppsummerte Alsaker etter kampen.

Solskjær var skuffet over et nytt tap, men samtidig fornøyd med reaksjonen spillerne viste etter braktapet mot Everton i forrige kamp.

– Vi fikk en reaksjon. Til slutt ble vi slått av et bedre lag. Vi prøvde og vi hadde sjanser. Arbeidsmoralen var der, men det var ikke godt nok, sier nordmannen.

– Det er en forskjell i kvalitet. Det er derfor de topper ligaen.

United-manageren innrømmer at det er tøft å se at naboklubben nå holder et vesentlig høyere nivå enn hans klubb.

– Vi kan ikke være fornøyd med det. Det er opp til oss å tette det gapet. Det er vår utfordring nå.

Slik var kampen
Ole Gunnar Solskjær overrasket med laguttaket. Matteo Darmian, som kun har spilt fem ligakamper denne sesongen, fikk tillit fra start. Det samme fikk unggutten Andreas Pereira. Av spillerne som startet i ydmykelsen mot Everton var Phil Jones (skadet), Diogo Dalot, Romelu Lukaku og Anthony Martial ute av elleveren.

For City ble matchvinneren fra Spurs-kampen, Phil Foden, henvist til benken. Fernandinho og David Silva var begge tilbake i startoppstillingen, mens Kevin De Bruyne ikke ble klar etter skaden han pådro seg i forrige kamp.

Det tok 14 minutter før det første skuddet på mål kom. Sterling prøvde seg fra sekstenmeteren og skuddet fikk en retningsforandring da det traff Smalling, men de Gea var våken og reddet.

Ederson med superinngripen
Noen minutter senere skapte vertene sin første sjanse for kvelden. Jesse Lingard prøvde seg på en frekk lobb mot Ederson, men forsøket gikk til side for mål.

Etter 18 minutter smalt det skikkelig på Old Trafford. Først dundret Bernardo Silva til fra distanse. De Gea reddet, og United rullet opp en presis og lynhurtig kontring. Lingard spilte fri spissmakker Rashford, men City-keeper Ederson viste høy klasse da han fikk kastet seg ned og hindret avslutningen.

– Det er en fantastisk inngripen av Ederson, sa TV 2-ekspert Petter Myhre.

Utover i omgangen hadde gjestene klart mest ball, men uten at det ble noen store målsjanser ut av det.

Sterling bommet fra kort hold
Like før hvilen klarte City likevel å skape kaos i United-forsvaret. Etter flere kombinasjoner inne foran United-buret, endte ballen til slutt hos Sterling, men skuddet fra seks meter var ikke godt nok til å overliste de Gea.

– Det er voldsom trafikk der. Spillerne kaster seg inn. Det er ikke verdens beste avslutning heller, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland.

På overtid gikk Lingard hardt inn i en duell mot Gündogan, men United-spilleren slapp unna både frispark og kort. Det var det siste som skjedde før spillerne gikk i garderoben på 0-0.

– Solskjær har fått responsen fra spillerne, men det er ikke nok. Det må også være et taktisk fundament i bunn. Der har Solskjær gjort en god jobb og truffet bra med 3-5-2-formasjonen, mente Hangeland etter den første omgangen.

Fernandinho ut med skade - så scoret City
Allerede etter 50 minutter ble Pep tvunget til å ta grep da Leroy Sané ble byttet inn til fordel for Fernandinho. Den brasilianske nøkkelspilleren måtte kaste inn håndkleet etter at han fikk seg en smell i kneet en duell med Paul Pogba.

Men City lot seg ikke knekke av at nøkkelspilleren måtte ut. Kun tre minutter senere fikset Bernardo Silva City-ledelse. Portugiseren var smart da han skaffet seg rom til å avslutte, og teknikeren lurte inn 1-0 i det nærmeste hjørnet.

– Se på måten han skaffer seg rom på. Det er meget bra gjort av Bernardo. Han lurer Shaw, sa Myhre.

Kun minuttet senere fikk Agüero muligheten til å doble ledelsen, men argentineren var unormalt upresis.

Nå kokte det virkelig og United kom også til en enorm mulighet. Ballen falt til slutt hos en umarkert Lingard, men fra kort hold bommet engelskmannen rett og slett på ballen.

Etter noen frenetiske minutter roet det seg litt igjen, før United fikk frispark i perfekt skuddposisjon. Paul Pogba prøvde seg, men forsøket smalt rett i den lyseblå muren.

Sané doblet mot svak de Gea
Etter 65 minutter doblet City ledelsen etter en praktfull kontring etter et unødvendig United-balltap. Sterling satte fart fremover før han spilte til vingkollega Sané. Innbytteren holdt roen og dunket inn 2-0 bak de Gea. United-keeperen prøvde å redde med foten, men redningsforsøket var av den svake sorten.

– United slår sprekker og City utnytter det nådeløst, sa Alsaker.

Kommentatoren var også klar på at keeperen kunne ha stanset skuddet.

– De Gea bruker ofte foten for å stoppe skudd, og ofte med hell. Men dette så hjelpeløst ut, mente Alsaker.

Etter 71 minutter byttet Solskjær inn Romelu Lukaku. Ut gikk Andreas Pereira. Senere kom også Alexis Sanchez og Anthony Martial inn, men det hjalp ikke for rødtrøyene. Det endte med nok et nederlag under Solskjærs ledelse. Laget står nå med tre strake tap og har kun vunnet én av de siste seks kampene.

Slik stilte lagene:

Man. United: De Gea; Darmian, Smalling, Lindelöf, Young, Shaw; Fred, Andreas Pereira (Lukaku), Pogba; Lingard, Rashford.

Man. City: Ederson; Walker, Kompany, Laporte, Zintsjenko; Fernandinho (Sané), Gündogan, David Silva; Bernardo Silva, Agüero, Sterling.