Trønder-overraskelse i første semifinale

Kolstad vartet opp med seier borte mot ØIF Arendal i første semifinale i sluttspillet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ØIF Arendal – Kolstad 23-29 (13-15)

Kolstad slo ØIF Arendal i første semifinale i sluttspillet.

– 23 til hjemmelaget Arendal, 29 til Kolstad. Det var ikke lett å se den komme. Ikke rart at trønderne er hoppende glade, sier TV 2s kommentator Harald Bredeli som beskriver seieren som meget sterk.

– Det var moro dette, jeg synes vi var god, sier Kolstad-trener Stian Gomo Nilsen til TV 2 med et smil.

– Vi traff godt med det vi har jobbet med på forhånd, så det lønner seg å sitte inne i påsken, spøker Kolstad-treneren.

Det var en liten overraskelse da seriemester Arendal var favoritter i forkant av kampen.

– Jeg tenker at vi var veldig dårlige i dag, rett og slett. Hele gjengen. En dårlig dag på jobben. Samtidig, all honnør til Kolstad. De kriger oss ut av kampen i dag og de får spille sitt spill, lange angrep og griper sjansen når de får den og scorer. Vi har ikke helt den lille marginen på vår side i dag. Vi er på vei inn i kampen så får de noen billige, enkle mål og de holder hele tiden tre mål. Og vi kommer aldri nærmere. Velfortjent seier til Kolstad til slutt, sier Arendal-trener Marinko Kurtovic til TV 2.

Kolstad i ledelsen til pause: – Overrasker

Kolstads Håkon Vidar Følstad fikk kampens første fulltreffer i Sør Amfi, og gjestene hadde ved flere anledninger en tomåls luke til Arendal utover i førsteomgang.

Man Arendal spiste opp luken gang på gang, og etter halvspilt omgang var det likt på stillingen 7-7.

Det gikk i samme sporet i andre halvdel av omgangen, og med ti minutter igjen til pause sto det 9-9.

Men under tre minutter senere hadde Kolstad økt til 12-9, og denne gang holdt de på ledelsen helt frem til pause, selv om Arendal klarte å spise seg noe inn.

Pauseresultatet ble 15-13 til Kolstad.

– Kolstad overrasker litt her i førsteomgang. Kommer seg altså til pause mot ØIF Arendal og Marinko Kurtovic med en tomåls ledelse, etter å ha hatt tre, sier kommentator Bredeli etter den første halvtimen.

– Jeg synes vi gjør en bra førsteomgang. Vi står fint etablert defensivt, slipper inn målene vi snakket om på forhånd det som kommer vi veldig stor fart. Vi må komme oss kjappere hjem i igjen, oppsumerer Kolstads trener Stian Gomo Nilsen før han gikk inn til pausepraten.

Arendal spiste seg innpå

Kolstad gikk rett ut i andreomgang og økte ledelsen til 16-13 ved Følstad. Ti minutter ut i omgangen satte Rasmus Carlsen inn gjestenes 21 mål for kvelden, og dermed ledet Kolstad 21-18 med 20 minutter igjen på klokken.

Med 15 minutter igjen å spille hadde Arendal redusert luken til Kolstad til to mål på stillingen 23-21, og to minutter senere reduserte Jesper Munk Johanson ytterligere. Da ledelsen til Kolstad var innskrenket til 23-22 tok Kurtovic timeout.

Den praten så ut til å fungere, for Kolstad økte ledelsen til tre mål igjen i løpet av det neste minuttet.

– De var i en god periode og var kommet opp i 22-23, så kom den timeouten og Kolstad fikk slått tilbake, sier kommentator Bredeli.

Komfortabel seier

Kolstad fortsatte å sanke mål, og med tre minutter igjen på klokken ledet trønderne med hele fem mål.

Da hadde ikke Arendal mye å varte opp med, og det endte

Elverum knuste FyllingenBergen i semifinalen

Elverum tok første stikk på veien mot en ny finale i håndball. Hjemme mot FyllingenBergen vant Elverum 42-29 i den første semifinalekampen.

I semifinalene spilles det best av fem kamper, og det var fjorårets mestre som kom best ut av startblokka i Terningen Arena, i det første oppgjøret mellom Elverum og FyllingenBergen.

Gjestene holdt følge til det sto 4-4, men derfra og ut var de regjerende mestrene i føringen. Til slutt vant vertene med 13 mål, 42-29.

På stillingen 4-4 scoret Elverum fem kjappe og plutselig sto det 9-4 på lystavla. Avstanden fortsatte å øke og ti minutter før pause ledet vertene med sju mål. Da pausesignalet gikk ledet Elverum 23-14.

I annen omgang fortsatte Elverum å herje, og det ble aldri spennende hvem som skulle ta føringen i kampen om finalebilletten. Hjemmelaget satte ytterligere fire baller i nettet før gjestene satt inn sitt første.

Halvveis ut i omgangen var stillingen 32-21, men hjemmelaget var langt fra ferdigscoret og ga seg ikke før det lå ytterligere ti baller bak gjestenes keeper.

Til slutt vant Elverum 42-29.

Lukas Sandell ble toppscorer for Elverum med sine åtte mål, mens Leander Myklebust Seime noterte seg for fem mål, flest av FyllingenBergen-spillerne.

Elverum var det eneste laget FyllingenBergen ikke hadde slått denne sesongen, og det gikk ikke denne gangen heller. Ny sjanse får bergenserne førstkommende søndag. Da spilles andre semifinaleoppgjør, denne gangen i Framohallen.

I det andre semifinaleoppgjøret møtes ØIF Arendal og Kolstad. Kampen har senere avkast.