Alaphilippe slo tilbake og vant La Flèche Wallonne

Etter å ha rotet det til i Amstel Gold Race, slo Julian Alaphilippe nådeløst tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Deceuninck–Quick-Steps Julian Alaphilippe (26) var sterkest opp legendariske Mur de Huy og vant La Flèche Wallonne for andre år på rad.

– Dette rittet har ligget mitt hjerte nær en stund nå. Jeg har ofte endte på podiet, og å vinne i fjor var svært tilfredsstillende for meg. Det var min første store seier. Jeg har vunnet mye siden sesongstarten, men det var viktig for meg å være der oppe i dag, sier Alaphilippe ifølge Cyclingnews

Se avslutningen over!

– Laget mitt gjorde en glimrende jobb, jeg er veldig stolt av alle lagkameratene mine. Jeg må virkelig takke dem. Ardenner-klassikerne er en periode jeg elsker, og jeg er veldig fornøyd med å ta denne seieren, fortsetter 26-åringen.

Revansjerte seg

Forrige helg lå alt til rette for at han også skulle vinne Amstel Gold Race, da han lå alene i tet med Astana-dansken Jakob Fuglsang.

Da leverte supertalentet Mathieu Van der Poel en av de villeste avslutningene man har sett i sykkelsporten, og hentet inn over ett minutt på under tre kilometer før han spurtet inn til seier.

Onsdag ble det faktisk nok en duell mellom Fuglsang og franskmannen. Dansken gikk til, og den franske puncheurer var den eneste som klarte å følge.

– Vanskelig å slå

På de siste meterne så det ut til at Alaphilippe hadde full kontroll, men en retningsforandring rett før målstreken gjorde at han mistet fart. Han så ut til å være farlig nær ved å rote det til nok en gang, eller kanskje var han bare rutinert og gjorde det vanskelig for Fuglsang. Uansett holdt 26-åringen hodet kaldt og kunne juble vilt da han trillet over målstreken.

– Han er en glimrende rytter og en jeg respekterer veldig mye. Jeg tror han var like skuffet som meg over ikke å vinne Amstel. Nå kom vi sammen igjen, og i dag var han veldig vanskelig å slå, sier Alaphilippe.

Fuglsang ble nummer to, mens Alexander Kristoffs UAE-lagkamerat Diego Ulissi knep tredjeplassen. Han kom i mål seks sekunder bak de to.

De to norske deltakerne, August Jensen (Israel Cycling Academy) og Odd Christian Eiking (Wanty) kom i mål nesten 7,5 minutter bak den franske vinneren, til henholdsvis 63. og 66. plass.

(©NTB/TV 2 Sporten)