IRRITERT: Pep Guardiola likte dårlig Ole Gunnar Solskjærs utspill om at Manchester City lager taktiske frispark. Her et bilde fra en tidligere pressekonferanse.
IRRITERT: Pep Guardiola likte dårlig Ole Gunnar Solskjærs utspill om at Manchester City lager taktiske frispark. Her et bilde fra en tidligere pressekonferanse. Foto: Lindsey Parnaby

Guardiola mektig provosert etter Solskjær-utspill

City-manager Pep Guardiola reagerer sterkt på at Ole Gunnar Solskjær advarte om aggressive City-spillere i forkant av derbyet onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under tirsdagens pressekonferanse før storkampen advarte nordmannen sine egne spillere mot Manchester Citys angivelige taktikk.

– Når vi vinner må vi være klare for deres aggresjon, for de kommer til å kakke oss i anklene og hælene, og sparke oss, sa Manchester United-manager Solskjær under tirsdagens pressekonferanse.

Videre uttalte Manchester United-manageren at han ikke tror City vil la dem slippe enkelt til på kontringer, og at taktikken til erkerivalen er å stoppe dem så høyt som mulig på banen ved å lage frispark.

– Det er jeg ikke i tvil om, sa Solskjær, og tilføyde at City bruker den taktikken for å unngå kort.

Uttalelsene provoserer Manchester City-manager Pep Guardiola, som ifølge The Telegraph ble rasende da han fikk høre Solskjær-utspillet.

– Sa han det? Så vi skal lage frispark? Jeg liker det ikke. Nei. Mitt lag er ikke bygd for det, svarer Guardiola på anklagelsene, ifølge The Telegraph.

– Jeg har aldri på mine ti år som manager forberedt en kamp med denne taktikken. Jeg har aldri bedt en spiller om å lage frispark for å unngå noe, sier han.

Guardiola påpeker også at City i gjennomsnitt har en ballbesittelse på mellom 65 og 70 prosent, og at City er det laget i ligaen som denne sesongen har skapt minst straffespark per kamp.

Statistikk fra både The Telegraph og ESP viser at United har laget flere frispark enn City denne sesongen, mens statistikk fra premierleague.com viser at Solskjærs lag har fått 64 gule kort, mot Citys 38.

Solskjær får støtte fra tidligere Premier League-dommer Mark Clattenburg. Clattenburg skriver i sin spalte i Daily Mail at Manchester City er eksperter på å lage taktiske frispark og at Fernandinho er skyldig oftere enn andre.

– Som dommer er man klar over dette, men man ignorerer utspillene før match. De har ikke noen innvirkning på hvordan man takler kampen, skriver Clattenburg, som alltid synes det var lettere å dømme Manchester-derbyet enn Liverpool-Manchester United.

– I den kampen var det mer intenst hat. Det var mer respekt i oppgjørene mellom Manchester United og Manchester City. Atmosfæren på Old Trafford var ofte litt dempet, noe som hjalp meg med å holde kontroll, skriver han videre. (©NTB/TV 2)