Eriksen-magi reddet Tottenham

Etter sjanse på sjanse og stang ut, sørget Christian Eriksen for magi på Tottenham Hotspur Stadium.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham - Brighton 1-0 (0-0)

Se drømmetreffet til Eriksen i vinduet øverst!

87 minutter med brente sjanser og et forsvarssterkt Brighton så ut til å ende i uavgjort for Tottenham.

Så vartet Christian Eriksen opp med magi like før slutt da han banket inn seiersmålet fra rundt 30 meter.

– Helt i slutten av en kamp er det alltid gøy å score og få seieren. Det var et deilig tidspunkt å score på, det var en liten lettelse etter alle de skuddene jeg hadde hatt personlig, og alle skuddene alle andre hadde hatt. Det var en kamp der det var reddet mye mål, sier Eriksen til TV 2.

Med tirsdagens 1-0 seier har Tottenham nå 70 poeng på tredjeplass i Premier League. De ligger tre poeng foran Chelsea på fjerdeplass, og har fire poeng ned til Arsenal på femteplass.

– Det er tre finaler igjen for å sikre vår plass i Champions League til neste år, konstaterer dansken om de resterende kampene mot West Ham, Bournemouth og Everton.

– Alle lag spiller for noe, de i midten av tabellen spiller kanskje ikke for så mye, men i toppen er det jevnt. For Brighton hadde ett poeng her vært veldig bra for den situasjonen de er i, for ikke å rykke ned. Det er tettere, og alle lag i Premier League blir bedre og bedre, så det blir vanskeligere og vanskeligere å spille mot alle lag. Det fikk man se i dag, vi scoret først i det 88. minutt, så det var sent i forhold til en kamp der du trodde at du skulle avgjøre mye tidligere, legger Eriksen til.

For Brighton er Premier League-fremtiden fremdeles usikker. Laget ligger på 17.plass, tre poeng over Cardiff på nedrykksplass, og tre poeng under Southampton på 16.plass.

Brighton gjorde forsvarsjobben

Tottenham gikk rett i angrep på Brighton og det lå et mål i luften fra start. Men det ble det imidlertid ikke noe av.

Brighton klarte å holde Tottenham unna, og det var godt forsvarsspill som gjorde at gjestene klarte å holde nullen til pause.

Som i den første omgangen gikk Tottenham rett i angrep, men så stoppet det opp for vertene.

I en periode var det ikke mye som fungerte, og uavgjort var mye nærmere enn en eventuell seier for Tottenham.

Sjanse, sjanse, sjanse, Eriksen-magi

Så begynte den ene store sjansen å komme etter den andre. Andreomgangs første store sjanse var det Danny Rose som sto for, men Mathew Ryan fikk en hånd på knallskuddet fra Tottenham forsvareren.

Fem minutter senere, i det 72. minutt, skjøt Toby Alderweireld i stolpen for vertene. Nå var det mot spillets gang at det sto 0-0 på Tottenham Hotspur Stadium.

Så i det 88. minutt satte Christian Eriksen en stopper for sjansesløseriet, og det på magisk vis. Fra rundt 30 meter dundret dansken til og sendte ballen forbi alt og alle.

Det var akkurat riktig dose magi og det endte 1-0 til Tottenham.