Nyhetsbyrået AFP skriver at forsvarsadvokat Saad Sahli sier rettsaken vil foregå i byen Sale utenfor hovedstaden Rabat. Totalt skal 24 menn møte i retten.

En sveitser er fra tidligere dømt til 10 års fengsel for å ha deltatt i en terrororganisasjon, å ha forsvart terror og for å ikke ha meldt fra om en kriminell handling. Han ble ikke for å ha noe med drapene å gjøre.

Det er fire hovedmistenkte som er tiltalt for selve drapene i saken.

Ueland og Jespersen ble funnet drept i Atlas-fjellene utenfor Marrakech i Marokko den 17. desember i fjor. De to var på ferie. Begge studerte ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark.

De fire hovedmistenkte mennene ble pågrepet få dager senere. I en video publisert kun kort tid før drapene sverger de fire mennene troskap til IS.

– Vil ikke følge saken

Bistandsadvokaten til Maren Uelands familie, Ragnar Falck Paulsen, sier til TV 2 at han via Kripos er gjort kjent med at det verserer rykter om at rettssaken er nært forestående. Uelands etterlatte er orientert om opplysningene.

– De kommer ikke til å dra ned og følge saken, sier han.

– Hva er grunnen til det?

– De forholder seg til det som har skjedd, og de regner med at de skyldige vil få sin straff, men ingen i familien har behov for å engasjere seg i den prosessen, sier Falck Paulsen.

– De har imidlertid behov for å få informasjon, og den vil de helst ha før nyhetene havner i mediene. Det handler om at de ønsker å være mentalt forberedt på det som kommer, sier bistandsadvokaten.

Falck Paulsen sier at familien har det vanskelig, men at det går fremover.

Kripos sier til TV 2 at de har fått informasjon om at det skal avholdes et rettsmøte i Marokko den 2. mai, men at marokkanske myndigheter må svare for hva det dreier seg om.

TV 2 har vært i kontakt med Utenriksdepartementets pressetjeneste. De har så langt ikke besvart om norske myndigheter er orientert om at rettssaken er berammet.