Besøket vil finne sted mandag 3. juni til onsdag 5. juni. Ifølge britiske medier vil Buckingham Palace arrangere en offisiell statsmiddag når presidenten og hans kone Melania Trump ankommer Storbritannia.

Første statsbesøk

Presidenten besøkte Storbritannia på en jobbreise i juni i fjor, men turen blir Trumps første statsbesøk etter at han ble president.

Det er derfor ventet at den amerikanske presidenten vil holde en tale for kongressen.

I en uttalelse opplyser Det hvite hus at i tillegg til å møte dronningen, vil presidenten delta på et bilateralt møte med Theresa May.

Mens de er i Storbritannia vil også presidenten og førstedamen delta på en seremoni i Portsmouth for å minnes at det er 75 år siden D-dagen.

– Statsbesøket er en mulighet for oss til å styrke vårt allerede nære forhold på områder som handel, investering, sikkerhet og forsvar, sier britenes statsminister Theresa May, ifølge ABC News.

Voldsomme demonstrasjoner

Da Trump besøkte Storbritannia i fjor utløste det voldsomme demonstrasjoner. I London samlet tusenvis av mennesker seg for å vise sin misnøye og bekymring mot presidenten.

Politioperasjonen under Donald Trump sitt forrige besøk ble estimert å ha en kostnad på nærmere 18 millioner pund. Det skriver BBC.

Det er dronning Elizabeth som er den offisielle verten for besøket, og Donald Trump vil enten bo på Buckingham Palace eller på Windsor Castle.

Ifølge BBC har dronningen vært vertinne for 109 statsbesøk siden hun ble dronning i 1952.