ARTISTLIVET BLIR BOK: Tim Bergling, best kjent under artistnavnet Avicii, gikk bort for ett år siden. Nå melder svenske Expressen at livet hans skal foreviges i en biografi.
ARTISTLIVET BLIR BOK: Tim Bergling, best kjent under artistnavnet Avicii, gikk bort for ett år siden. Nå melder svenske Expressen at livet hans skal foreviges i en biografi. Foto: Amy Sussman / AP

Gir ut bok om Aviciis liv

Den svenske journalisten Måns Mosesson skal skrive biografien om Tim «Avicii» Berglings liv, melder Expressen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I helgen var det ett år siden Tim «Avicii» Bergling endte sitt liv i Omans hovedstad Muscat.

Superstjernen ble bare 28 år gammel.

Nå skal Aviciis turbulente liv bli til bok, melder svenske Expressen.

Det er journalist Måns Mosesson som skal skrive biografien, og ifølge nettstedet ser han på det som en stor ære.

– Jeg vil skrive om en musikalsk visjonær som gjennom sine melodier ble elsket verden over, sier han til Expressen.

– En oppriktig historie

Mosesson understreker at biografien skal vise alle sidene av livet til Avicii, og ikke bare solskinnshistoriene.

– Dette skal bli en oppriktig historie som ikke viker for å snakke om vanskelighetene som Tim gikk gjennom. Det tror jeg mange i hans generasjon vil kjenne seg igjen i.

Boken om den svenske DJ-en skal etter planen gis ut i alle land neste år. Alle inntektene skal gå til stiftelsen Tim Bergling Foundation.

Startet stiftelse

Det var i mars i år at familien startet en stiftelse i Berglings navn. I pressemeldingen skrev familien at stiftelsen skal støtte organisasjoner og personer som jobber for å forebygge psykisk sykdom og selvmord i Sverige og andre land.

Stiftelsen kommer også til å engasjere seg i klimaproblemer, bistand, truet natur og utrydningstruede dyrearter.

– Tim ville utgjøre en forskjell. Å opprette stiftelsen i Tims navn, er vår måte å hedre hans minne og handle i hans ånd på, skrev familien i pressemeldingen, ifølge Expressen.

Slipper album

Før Bergling gikk bort, var han i ferd med å fullføre et nytt album med 16 sanger.I april ble det kjent at det nye albumet «TIM» slippes den 6. juni 2019.

Den første singelen «SOS», kom allerede den 10.april, og musikkvideoen, illustrert med meldinger som fans verden over sendte inn etter hans bortgang, er i skrivende stund sett over 14 millioner ganger på YouTube.