Solskjær: – Det er ingen steder å gjemme seg

Ole Gunnar Solskjær etterlyser en reaksjon mot Manchester City.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hele pressekonferansen med Ole Gunnar Solskjær i videovinduet øverst!

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United ble ydmyket av Everton i helgen. Seks tap på de åtte siste kampene er stygge tall for den engelske storklubben. Sannsynligheten er stor for at statistikken forverres mot titteljagende Manchester City onsdag.

Etter stortapet mot Everton betvilte Solskjær spillernes hengivenhet til klubben.

– Jeg vet ikke om spillerne bryr seg. Jeg vet ikke. Dere må spørre dem. Jeg har spurt dem. Jeg vil ikke gi dere svaret. Men om du ønsker å spille for denne klubben, så må det bety mer, sa Solskjær.

På tirsdagens pressekonferanse sier Solskjær at han nå forventer en reaksjon fra spillergruppen.

– Vi har vært her i fire måneder, og vi lærer hele tiden. Vi tenker fremover. Hvordan skal vi komme tilbake til hvordan Manchester United skal være? Jeg snakker om identitet, profesjonalitet og standarden. Vi vil forsøke å fremkalle og inspirere til en reaksjon når Manchester City kommer på besøk. Det handler om å forandre måte vi tenker på. Hodene våre må være på rett plass, sier nordmannen.

46-åringen legger samtidig et ekstra press på spillerne før Manchester City-kampen.

– Det er den beste kampen vi kunne fått nå. Spillerne var såret etter kampen mot Everton. Vi hadde et møte der vi kunne se at alle spillerne var skuffet og virkelig såret av den prestasjonen vi leverte i helgen. Det er ingen steder å gjemme seg på banen, og fansen kommer til å støtte oss så lenge vi gir alt. Men vi må være klare mot City, klare for å stå i mot presset deres.

Kommentator: – Bare surr

TV 2-kommentator Peder Mørtvedt er uenig i Solskjærs utspill.

– Hvis man bare tenker innsats og vise supporterne hva de vil, er Manchester City på mange måter en drømmemotstander, men er de ute etter et resultat – som Manchester United er helt avhengige av – så er det Ole Gunnar Solskjær sier bare surr, sier Mørtvedt, og fortsetter:

– Det er et fryktelig dårlig tidspunkt å møte Manchester City, for det er et mye bedre lag for øyeblikket. De har en klar plan med bedre spillere, bedre taktikk og man må fortsatt si en bedre manager. Manchester City har heller ikke råd til å tape og må vinne fire av fire for å ta ligatittelen. Manchester United i den tilstanden de viser seg nå, kommer til å være et lett bytte for Pep Guardiola.

Mørtvedt forventer imidlertid at Manchester United viser seg frem på en annen måte enn i 0-4-nederlaget for Everton.

Solskjær sier spillerne er forberedt på en tøff kamp.

– Manchester City har mye kvalitet i laget, så når vi vinner ballen må vi være klare for deres aggressive press. De kommer til å kakke oss i anklene og hælene og sparke oss. De kommer ikke til å gi oss enkle kontringer. De kommer til å lage frispark, det er det ingen tvil om. De kaster så mange folk i angrep at de vil prøve å stoppe oss så høyt i banen som mulig, understreker han.

Solskjær fikk også spørsmål om han er rett mann til å lede Manchester United.

– Jeg vi si at jeg er rette mann til å lede denne klubben, men det er ikke opp til meg å si. Jeg har tro på meg selv og laget mitt. Jeg sa at jeg skulle kose meg da jeg kom inn her. Selvfølgelig liker jeg ikke å tape kamper, men det er en stor utfordring, sier han.

Gode gutter

Manchester United-manageren tror på en opptur mot byrivalen.

– Jeg er sikker på at vi kommer til å få en god respons mot City. Vi har troen på våre spillere. De vet seg at de skuffet både seg selv, laget og meg. Jeg er sjefen her, og jeg bestemmer hvordan vi skal spille. Så det er mitt ansvar å få de til å spille bra. Men jeg er sikker på en god respons mot City

– Hvordan vil du beskrive fasen klubben er inne i nå?

– Det snakkes alltid om at det er krise i Manchester United om vi taper en kamp eller to. Manchester City og Liverpool er de eneste lagene som har tatt flere poeng enn oss i løpet av de siste 18 kampene. Og det er bra. Gutta har gjort det bra. Selvfølgelig liker vi ikke å tape kamper. Vi har tapt tre av de siste fem ligakampene. Det er for mange. Men sånn er fotball. Slik er Premier League. Men måten vi tapte for mot Everton, det er den dårligste prestasjonen, sier han.

Nordmannen gjentar også at det vil bli endringer i spillertroppen i sommer.

– Alle guttene er er gode gutter. Vi lærer stadig nye ting om dem. Men nå er det hverken tid eller sted for å gjøre store forandringer i troppen. Ja, City og Liverpool har tatt flere poeng enn oss de siste 18 kampene, men det er det. Vi har virkelig gitt gass siden jeg kom inn, og vi har sett United-standarden og DNA-et i mange av disse spillerne. Men det kommer å forsvinne noen spillere, og noen må komme inn. Sånn er det bare, sier han.