– Ødegaard er klar til å spille for Real Madrid

Martin Ødegaard (20) hylles av Vitesse-trener Leonid Slutskij (47), som mener nordmannen bør spille på et høyere nivå neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Ødegaard har slått ut i full blomst for Vitesse denne sesongen med åtte mål og ni assists i alle turneringer for nederlenderne.

Se en Ødegaard-perle i Sportsnyhetene!

Senest i helgen noterte han seg for tre målgivende og fikk en tier på børsen. Han ble også tatt ut på rundens lag av den nederlandske avisen De Telegraaf.

– Jeg er veldig glad for å kunne jobbe med Martin Ødegaard, for han er en av de beste spillerne jeg har samarbeidet med, og jeg har jobbet med mange toppspillere som vært på store lag i Europa. Martin er også briljant, og selvfølgelig drømmer vi om å beholde ham, men det er ikke riktig for hans del, sier Vitesse-trener Leonid Slutskij til NOS.

Vitesse har Ødegaard på lån hele inneværende sesong.

Treneren: – Klar for Real Madrid

Leonid Slutskij, som tidligere har ledet blant andre CSKA Moskva, det russiske landslaget og Hull, mener 20-åringen fra Drammen kan være aktuell for Real Madrids førstelag allerede kommende sesong.

– Det rette for ham er å spille på et helt annet nivå. Jeg vet ikke om noe om Real Madrid, men slik som de spiller nå er han klar til å spille der også. Han er klar for å ta et nytt steg. Jeg vet ikke hva det neste blir, men jeg er helt sikker på at vi holder kontakten, for vi har et veldig godt forhold, sier han.

Det har versert rykter om Champions League-semifinalist Ajax er interessert.

– Jeg vet ikke. For meg er det vanskelig å si noe. Situasjonen avhenger ikke bare av Martin, men også Real Madrid, hvilke tilbud som kommer og agentsituasjonen, men jeg er hundre prosent sikker på at han har en veldig god fremtid, sier Slutskij.

Ødegaard bekrefter samtaler

Martin Ødegaard sier at det alltid er rykter i fotball, men at han konsentrerer seg fullt og helt om Vitesse. Likevel har fremtiden vært diskutert med Real Madrid.

– Agenten min har allerede vært i samtaler om noen ting. Vi må se hva som er best for utviklingen min, og så får vi ta en avgjørelse, sier han til NOS.

Real Madrid har byttet trener to ganger siden Ødegaard var med på oppkjøringen før sesongen. Julen Lopetegui ble først erstattet av Santiago Solari, før Zinédine Zidane var tilbake igjen i mars.

– Jeg kjenner ham godt fra både første- og andrelaget. Jeg fikk starte en kamp av han. For min del tenker jeg at det er positivt, sa Martin Ødegaard til TV 2 før landskampen mot Spania forrige måned.

Zidane har vært trener på både andre- og førstelaget i Real Madrid.

– Jeg har et veldig godt forhold til ham, sier Ødegaard.

Slutskij: – Vanskelig å kjøpe ham

Den russiske treneren uttalte til DAZN forrige måned at de forsøkte å få med en opsjon på kjøp i forhandlingene med Real Madrid før sesongen, men det skal ha vært uaktuelt for den spanske storklubben.

– Jeg tror det blir vanskelig å kjøpe ham. Det kan bli et nytt utlån eller at Real Madrid beholder ham, uttalte Slutskij den gang.

I det samme intervjuet sier han at Ødegaard har vært under for stort press.

– Det første jeg sa til ham var at han er en normal spiller. Jeg forventer ikke at han skal drible ti spillere og score i hver kamp. Han har den samme statusen som de andre. Han har fått litt press av skuldrene og er en normal fyr nå, for det er vanskelig å spille med et stort press fra man er 14 år gammel. Nå er han veldig avslappet og glad – kanskje for første gang i hans profesjonelle karriere. Han har tatt utrolige steg fremover, sa Leonid Slutskij.

Vitesse er på sjetteplass i Eredivise tre kamper før slutt. Laget ligger dermed an til å få en av kvalifiseringsplassene til Europaligaen.