Landskampen-aktuelle Emil Iversen (27):

– Jeg har funnet roen og er mer fornøyd med livet

Rhodos (TV 2): Langrennsløper Emil Iversen (27) mener kjæresteforholdet har hatt en positiv innvirkning på karrièren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landslagsløper Emil Iversen (27) er for tiden aktuell som en av deltakerne i TV 2s nye konkurransedrevne reality Landskampen.

Her skal han, sammen med Petter Northug (33), Therese Johaug (30) og Tiril Eckhoff (28) forsvare Norges ære mot svenskene Calle Halfvarsson (30), Charlotte Kalla (31), Hanna Öberg (23) og Sebastian Samuelsson (22) i sommerlige omgivelser på den greske øya Rhodos.

27-åringen forteller at det var lett å takke ja til en slik utfordring.

– Jeg elsker jo å konkurrere, jeg elsker fightene mot Sverige og da er det kjempekult å få muligheten til å konkurrere mot dem utenfor skisporet også, forteller han når TV 2 møter ham i forbindelse med innspillingen på middelhavsøya.

– Matcher meg perfekt

27-åringen fra Meråker fikk mye oppmerksomhet da han delte et kryptisk romjulsbilde på Instagram i fjor. Kort tid etterpå bekreftet han forholdet til Marte Emilsen (20) fra Løten.

På spørsmål fra TV 2 om hvordan han tror kjæresten har påvirket hverdagen og karrièren, er responsen utelukkende positiv.

– Jeg har det veldig bra med henne. Hun er en bra og kul dame som matcher meg perfekt på alle mulige måter, så jeg trives godt, forteller han og legger til:

– Jeg tror det er bra at jeg har noen som venter på meg når jeg kommer hjem, og har noen som alltid er der. Selvfølgelig vil man jo lykkes, men det går bra om det går dårlig også.

Se dette innlegget på Instagram

God Jul 😊❤️

Et innlegg delt av Emil Iversen (@emilivers)

Har funnet roen

Ifølge 27-åringen har kjæresten rett og slett sørget for at dagene er mer harmoniske.

– Jeg har merket at jeg har funnet mer roen og er fornøyd med livet, og det har nok hun en del av æren for, sier Iversen åpenhjertig.

Han er også fornøyd med å ha forlatt gutterommet hos mamma og pappa til fordel for boligen han kjøpte i hjembygda Meråker. Han innrømmer imidlertid at det blir noen middagsbesøk hjemme hos mamma ennå.

– Mamma er jo mye hjemme alene hun også når pappa er trener og mye på farten, så hun er alltid glad for litt besøk. Og jeg er ikke så glad i å lage mat, så det blir noen turer ned i Trøa, det blir det, sier han.

– Stresser ikke med slikt

Hvor lenge han blir boende i hjembygda er dog usikkert.

– Jeg er veldig glad i Meråker og de folkene som bor der, men det er ikke risset i stein at jeg skal være der hele livet. Jeg vil nok mest sannsynlig alltid ha huset, men om det blir fast bosted eller feriehus, det vet jeg ikke, forteller han.

Men kjæresteparet har foreløpig ingen umiddelbare planer om å bli samboere.

– Vi har ikke snakket så mye om det ennå. Jeg er mye på farten og hun har sitt liv, og vi har ikke vært sammen så lenge heller, så vi stresser ikke så mye med slikt. Det er ikke sikkert at det er drømmen for alle å flytte til Meråker heller, sier han før han raskt legger til:

– Vi får se! Jeg må jobbe sakte, men sikkert, med det.