TILBAKE TIL AUSTRALIA: Robbie Fowler, her som ambassadør for Liverpool, har tatt over australske Brisbane Roar.
TILBAKE TIL AUSTRALIA: Robbie Fowler, her som ambassadør for Liverpool, har tatt over australske Brisbane Roar. Foto: Salvatore Die Nolfi

Ny managerjobb for Robbie Fowler

Robbie Fowler (44) er tilbake i Australia for å lede Brisbane Roar.

Robbie Fowler er ny manager for Brisbane Roar på en toårskontrakt, bekrefter den australske klubben på sine nettsider.

– Jeg ser virkelig frem til utfordringen og er innstilt på å bringe suksess med til en klubb som har en så stolt historie i A-League. Jeg er virkelig giret på å utgjøre en forskjell, sier den tidligere Liverpool- og Leeds-spissen.

Brisbane Roar har hatt en tung sesong og ligger nest sist i A-League. Klubben har blant andre tidligere Rosenborg-spiller Tobias Mikkelsen og tidligere Aston Villa-spiller Brett Holman i stallen.

Fowler spilte sine siste tre år av karrieren utenfor England, inkludert to år for North Queensland Fury og Perth Glory.

– Familien min og jeg har allerede bodd i Queensland, så jeg er virkelig glad for å flytte tilbake og bli en del av Brisbane Roar-familien, sier Fowler.

44-åringen avsluttet som spillende trener i thailandske Muangthong United i 2011/12. I nesten seks år har han vært trener på Liverpools akademi.

Som spiller hadde Fowler sin beste periode i Liverpool fra 1993 til 2001. Han returnerte senere halvannen sesong til klubben. På 369 kamper scoret han 183 mål for Liverpool. Han fikk også 26 kamper og sju mål for England.