LANGTIDSSKADET: Callum Hudson-Odoi kan forvente seg et lengre skadeavbrekk etter at akillesen røk.
LANGTIDSSKADET: Callum Hudson-Odoi kan forvente seg et lengre skadeavbrekk etter at akillesen røk. Foto: Glyn Kirk/AFP

Chelsea-talentet (18) bekrefter alvorlig akillesskade

Callum Hudson-Odoi pådro seg alvorlig skade i Chelseas 2-2-kamp mot Burnley.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea - Burnley 2-2

Stamford Bridge, London (TV 2:)

Chelsea klarte ikke å utnytte at de andre topp fire-konkurrente tapte i helgen, og spilte selv 2-2 hjemme mot Burnley mandag.

Som om ikke det var nok, måtte de blå også tåle en alvorlig skade på stortalentet Callum Hudson-Odoi (18).

Formspilleren forlot Stamford Bridge haltende mellom to stødige karer fra Chelseas støtteapparat til stående applaus snaut fem minutter før pause, og en drøy times tid etter kampslutt kom den nedslående beskjeden som hjemmefansen fryktet.

– Sønderknust over å avslutte sesongen med en røket akilles. Må jobbe hardt for å prøve å komme sterkere tilbake neste sesong, skriver unggutten selv på sin Twitter-konto.

Hadde endelig fått tillit

Hudson-Odoi har virkelig fått gjennombruddet de siste ukene, og var i ferd med å bli en nøkkelspiller for Maurizio Sarris lag i sesonginnspurten.

Forrige måned debuterte han for det engelske A-landslaget, og superlativer som «finnes knapt grenser for hvor langt han kan nå» var blant dem som ble slengt i ungguttens retning.

Til tider har det stormet rundt stortalentet, som angivelig skal ha vært misfornøyd med spilletiden han har fått av Maurizio Sarri. 18-åringen er blant annet blitt heftig koblet med en overgang til Bayern München og Manchester United.

– Det er en grunn til at Chelsea-fansen har ropt om at han må få spille mer. Det er bare et tidsspørsmål før Sarri finner plass til ham, sa TV 2s ekspert Simen Stamsø-Møller om unggutten i forbindelse med forrige måneds landskamper.

Og Stamsø-Møller fikk rett. Hudson-Odoi har startet fire av fire Chelsea-kamper i april, og var endelig i ferd med å få gjennombruddet som supporterne av gigantene fra Vest-London hadde ventet på.

I mandagens kamp mot Burnley var han også livlig den første halvtimen, men pådro seg altså den skjebnesvangre skaden like før 40 minutter var spilt. Utrolig nok forsøkte han seg på å spille videre, men måtte deretter kaste inn håndkleet og forlate arenaen.

På pressekonferansen etter kampslutt på Stamford Bridge var det Gianfranco Zola som stilte for de blå. Da uttalte Chelsea-assistenten seg om skaden, men det var altså før Hudson-Odois egen tweet senere på kvelden.

– Det ser ikke veldig bra ut, dessverre. Vi vil få vite det eksakte problemet i morgen. Det er ikke enkelt, var Zolas oppsummering av saken.

Ingen alvorlig skade på Kanté

Italieneren hadde imidlertid noe mer oppløftende nyheter å komme med rundt N'Golo Kanté, som forlot Stamford Bridge halvveis i mandagens oppgjør.

– Han fikk noen støt i ribbeina etter å ha landet på beinet til en annen spiller. Det bør gå bra, men det er ikke noe alvorlig, sa Zola om den franske midtbanestjernen.

Chelseas neste kamp er borte mot Manchester United søndag. Den kan potensielt bli helt avgjørende i en topp fire-batalje der de fire involverte lagene denne helgen kun tok totalt ett poeng.

Chelseas uavgjort mot Burnley betyr at de klatret opp på 67 poeng, men de blå er bak Tottenham (som har en kamp mindre spilt før de møter Brighton tirsdag) på målforskjell. Arsenal og Manchester United, som også har en kamp til gode på Chelsea, er henholdsvis ett og tre poeng bak på 5. og 6. plass.

Hvordan tror du det ender? Bruk TV 2s Premier League-kalkulator og spå innspurten her!