Chelsea snublet mot Burnley – håndgemeng etter kampslutt

Chelsea snudde til ledelse mot Burnley, men rotet bort to poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea - Burnley 2-2

Se kampbråket i vinduet øverst!

Chelsea tapte to viktige poeng i kampen om topp fire med 2-2 hjemme mot Burnley.

Burnley tok ledelsen ved Jeff Hendrick, men mål av N'Golo Kanté og Gonzalo Higuaín snudde kampen til 2-1 for Chelsea, før Ashley Barnes fikset 2-2 i første omgang.

Med ett poeng går Chelsea opp på fjerdeplass, à poeng med Tottenham på plassen foran. De har imidlertid én kamp mer spilt enn rivalene om topp fire.

Arsenal og Manchester United ligger henholdsvis ett og tre poeng bak Chelsea, som har tre kamper igjen av sesongen.

– Chelsea hadde alle tiders mulighet til å koble grep om fjerdeplassen, men de forspilte den sjansen, sier TV 2-kommentator Peder Mørtvedt.

Burnley ligger på 15. plass og er utenfor nedrykksfare.

Det ble ampert på tampen av kampen og idet sluttsignalet gikk. Burnleys forsøk på å hale ut tiden frustrerte Chelsea-leiren.

– Jeg forstår Sarris frustrasjon, jeg forstår Chelsea-spillernes frustrasjon. De kjemper og har lyst å vinne kampen og vil underholde oss. Det var perfekt for Burnley, Chelsea gikk i fellen. Burnley var fornøyde, sier Trevor Morley i TV 2s studio.

På overtid ble manager Maurizio Sarri bortvist.

– Det var en veldig viktig kamp og det var mye intensitet og vi hadde et stort ønske om å vinne kampen. Det var en del situasjoner på banen. Noen kontroversielle, noe av det var ikke vi så fornøyd med. Vi spilte ikke lenge nok. Vi føler at bare fem minutter tilleggstid, med alle gangene Burnley-spillerne lå på banen, var det ikke nok tilleggstid. I tillegg til andre ting som vi ikke er fornøyd med, sier Chelseas assistentmanager Gianfranco Zola til TV 2.

Han forklarer bråket på banen slik:


– Fotballkamper handler om lidenskap, og noen ganger når du så desperat ønsker å vinne som vi ønsket, så kan du miste hodet. Det er normalt. Det som er unormalt er som jeg sa, hvor mye tid som gikk tapt og som forstyrret kampen. Det er noe vi ikke er særlig fornøyd med, sier Zola.

Burnley med sjokkstart

Gonzalo Higuaín var nær ved å sende Chelsea i ledelsen med en lobb etter seks minutters spill, men argentinerens forsøk ble akrobatisk klarert på streken av Ben Mee.

Minuttet etter tok Burnley ledelsen da Jeff Hendrick hamret inn andreballen etter et hjørnespark. De passive Chelsea-spillerne ble tilskuere til Hendricks drømmetreff.

Bare fire minutter senere holdt Eden Hazard dribleshow nede på venstresiden, før han serverte N'Golo Kanté, som satte inn 1-1.

Allerede i det 14. spilleminutt var Chelsea i ledelsen. Gonzalo Higuaín banket inn 2-1-målet fra skrått hold.

Chelsea mistet ledelsen

Men Chelsea mistet ledelsen midtveis i andreomgang. Et frispark ble slått mot Ben Mee på bakerste stolpe. Midtstopperen headet inn til Chris Wood, som nikket videre til Ashley Barnes. Spissen bredsidet inn 2-2-målet.

Drøyt fem minutter inn i andreomgang kom Burnley til en enorm mulighet. Wood ble sendt alene med keeper, men klarte ikke å legge ballen til rette eller stokke beina før Chelsea-forsvaret hadde løpt om kraftspissen.

Noen minutter senere var det Chelseas tur, men Burnley-keeper Tom Heaton gjorde en brukbar jobb for å stoppe Emersons forsøk.

Chelsea jaktet på seiersmålet, men mislyktes. På overtid ble det tumulter på Stamford Bridge, og Chelsea-manager Maurizio Sarri ble bortvist. Det ble også ampert mellom spillerne på vei av banen og ned i spillertunnelen.