Svensk stortalent (17) herjet foran Manchester United-speider

Allsvenskans heteste tenåring leverer varene for IFK Götborg.

Benjamin Nygren (17) er Allsvenskans heteste talent om dagen, og søndag leverte han både mål og målgivende med Manchester United-speider Thomas Möller Nielsen på tribunen.

– Kjekt, men jeg kan ikke fokusere på hvem som ser på meg. Da har jeg feil fokus, sier Nygren til Aftonbladet.

Topper poengligaen

Mot Helsingborg søndag leverte han en strøken målgivende til Carl Starfelt, før han scoret på straffe i kampen IFK vant 3-1.

Med tre mål og tre målgivende på de fire første kampene, er det unggutten som topper poengligaen i Allsvenskan.

– Det føles bra, liksom. Jeg kommer til litt flere sjanser nå. Det føles bra, jeg synes hele laget har hevet seg siden sesongoppkjøringen. Vi vet hvordan vi skal løpe og hvordan vi skal få ballen, sier Nygren.

Aftonbladet snakket med Manchester United-speider Möller Nielsen før kampen på Ullevi, og han presiserte da at han var klar over Nygrens fremgang, men at han først og fremst var der for å speide på eldre spillere til Uniteds A-lag.

Ettertraktet

Ifølge C More satt imidlertid både Ajax og brorparten av Premier League-klubbene på tribunen for å kartlegge stortalentet.

17-åringens kontrakt med IFK Göteborg går ut etter neste sesong, og det pågår løpende diskusjoner med klubben. Den økonomiske situasjonen i IFK er ikke den beste, så de ønsker ganske sikkert å sikre seg betaling fremfor å risikere å miste stortalentet som bosmanspiller etter 2020-sesongen.

– Det får vi se. Jeg lever i nuet, og kan ikke tenke for langt frem. Da går det ikke bra. Jeg synes jeg er i et bra miljø, og at jeg utvikler meg hver dag, sier Nygren.

Han er nå bevisst på å holde beina godt plantet på jorden.

– Det er ikke å lese for mye i sosiale medier. Så får man ta med seg positiv omtalte, men man får ta det med en klype salt og fortsette å jobbe hardt hver dag, for jeg vet at ingenting kommer gratis, fastslår 17-åringen.