Branns Ruben Yttergård Jenssen er frustrert etter uavgjort i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Vålerenga på Brann Stadion
Branns Ruben Yttergård Jenssen er frustrert etter uavgjort i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Vålerenga på Brann Stadion Foto: Hommedal, Marit

Seieren glapp for Brann: – Har vært en gjenganger i flere kamper nå

Bergenserne tok ledelsen. Vålerenga svarte før pause. Så dabbet kampen av.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann - Vålerenga 1-1 (1-1)

Det var friske tegn å spore hos både Brann og Vålerenga i førsteomgang, men kampen dabbet etter hvert av, og det endte uavgjort i en kamp uten den store underholdningsfaktoren.

I Brann-leiren var det tapet av to poeng som sto i fokus etter kampen.

– Det er tungt å stå igjen her uten tre poeng, sier Kristoffer Barmen til TV 2.

Med uavgjort mot Vålerenga står Brann med fem poeng på fem kamper. Barmen mener to ting har ødelagt for poengfangsten.

– Jeg føler det skorter litt i begge bokser for tiden. Vi produserer nok sjanser til å score flere mål, og vi slipper ikke de til noe som helst i dag, føler jeg. Det har vært en gjenganger i flere kamper nå, at vi er for lite effektive i motstanderens boks og vi slipper inn litt for mye mål i forhold til sjansene vi får mot oss, sier Brann-spilleren.

Ronny Deila var fornøyd med å få med seg ett poeng over fjellet.

– Det var ett poeng vunnet i dag. Det var fortjent uavgjort, synes jeg. Jeg synes ikke Brann var noe bedre enn oss. Det var en uavgjort kamp, og det er helt greit når vi reiser bort her. Vi var ikke helt hundre, å spille ut Brann kunne vi sikkert gjort, men det har vi erfart at vi fort kan bli kontret veldig stygt på. Det unngikk vi i dag, og da klarte vi å minimalisere deres sjanser, og å skape to-tre gode sjanser selv, og da blir det 1-1. Det er helt greit, sier Vålerenga-treneren.

Lars Arne Nilsen mener hovedproblemet til Brann så langt denne sesongen er marginer i mot.

– Jeg synes vi møter et godt lag og vi spiller en god kamp. Vi skaper mer enn nok sjanser til å vinne kampen, men det er litt som det har vært nå at vi virkelig må ha mange sjanser per mål og motstanderen scorer på det lille de får. Så det er litt bittert selvfølgelig. Vi står med fem poeng etter fem kamper, det er vi selvfølgelig ikke fornøyd med, sier Brann-treneren.

– Vi må gå bak resultatene å se hva som skjer. Selv om det ikke er så spennende kanskje, for dere, men vi har seks-syv sjanser per mål, og motstanderen har stort sett en og to, så scorer de på det. Vi har rett og slett kommet inn i en trend der vi må ha masse sjanser for å score mål. Det positive er jo at vi skaper masse sjanser, vi har stort sett styrt de fleste kampene, men vi har ikke fått med oss poengene og har ikke greid å få marginene med oss. Det er jo en dyktighet det også, så det må vi snarest mulig få tak i, forklarer Nilsen.

Brann i føringen og heading i stolpen

Vålerenga kom best i gang på Brann Stadion, men etter hvert fikk vertene i Bergen fart på sakene.

Branns første store sjanse kom etter 22 minutter, og den sjansen tok Kristoffer Barmen godt vare på.

Ruben Kristiansen la inn fra kanten, og Barmen reagerte med en heading i bue mot Vålerenga-målet. En nærmest umulig oppgave for Adam Larsen Kwarasey mellom stengene, og dermed sto det 1-0 til vertene.

Bare minutter senere var Bismar Acosta fremme med hodet, men headingen fra Branns midtstopper ble stanset av tverrliggeren.

Shala-utlikning

Brann presset høyt utover i omgangen, men i det 38. minutt var det Vålerenga som fikk noe å glede seg over.

Herolind Shala mottok ballen fra Efrain Juárez og fikk lirket inn en utlikning bak Branns Håkon Opdal for gjestene fra Østlandet. 1-1 ble også pauseresultatet.

Tamt og ufarlig

Andreomgang manglet mye på å være like innholdsrik som den første, i hvert fall om man tok utgangspunkt i sjansestatistikken.

Brann hadde noen brudd fremover, men det ble for nølende fra vertene, som ikke ble farlige nok.

Vålerenga på sin side forsvarte seg godt mot bergenserne de gangene de kom på løp, og hindret Brann å bli farlige.

I det klokken passerte 70 minutter var det ingen store sjanser å se tilbake på i den andreomgangen.

Nesten for Bamba

Brann satset på lange baller inn i feltet, og på overtid satte de inn Azar Karadas.

Seks minutter ble lagt til, og fire minutter på overtid fikk Daouda Bamba et knalltreff, men scoringen uteble.

Det endte uavgjort på Brann Stadion.