VIL HA BENDTNER PÅ BANEN: Petter Northug (t.h.) mener Eirik Horneland må starte med Nicklas Bendtner (t.v.).
VIL HA BENDTNER PÅ BANEN: Petter Northug (t.h.) mener Eirik Horneland må starte med Nicklas Bendtner (t.v.). Foto: Bildbyrån / TV 2 Sport 2

Northug: – Får ikke Bendtner spille, kommer han ikke i form

Petter Northug mener Nicklas Bendtner må få lov til å starte kamper, så han kan spille seg tilbake i toppform.

Nicklas Bendtner startet seriepremieren, men så har dansken vært benket fra start i de tre neste kampene, senest i 0-0-kampen hjemme mot Strømsgodset mandag kveld.

Han ble først kastet inn med ti minutter igjen å spille, uten at han klarte å utrette noe.

Rosenborg-trener Eirik Horneland forklarte til TV 2 at Bendtner helst skulle vært inn tidligere, men en skade på Vegar Eggen Hedenstad gjorde at byttet lot vente på seg.

Tidligere langrennsstjerne og Rosenborg-supporter Petter Northug tror det er frustrerende for spissen å sitte på benken.

– Han er fortsatt glad i å spille fotball og ønsker å være utpå der. Bendtner i form har fysikk, kan være kreativ og kan score mål, men spiller han ikke kamper, kommer han ikke i form, sier Northug i FotballXtra-studio.

– Jeg tror han er en spiller som må bruke kamper til å komme i form, i hvert fall nå når han ikke har trent like mye og hatt den oppkjøringen han ønsker. Jeg hadde gjerne sett Bendtner i form som scorer mål, men så lenge han er benket og det bare er noen minutter hver helg, tror jeg veien frem til formen er lang akkurat nå, fortsetter Northug.

– Ikke motivert for treningsjobben

Bendtner ble toppscorer i Eliteserien med 19 mål i debutsesongen 2017. Da spilte han seg også tilbake på det danske landslaget, men i fjor ble det kun fem mål for Bendtner, som også ble vraket fra VM-troppen til Åge Hareide.

– I fjor fant han aldri den formen som året før. I 2017 startet han veldig dårlig, men han fikk sju-åtte kamper, så var han der han ville. Vi håpet det skulle skje i fjor også, men han kom aldri i den formen. Han var litt skadet også. Jeg tror formen han hadde for to år siden er et stykke unna, men får han ikke spille, kommer den ikke heller, mener Petter Northug.

– Jeg tror ikke Bendtner er så motivert for å gjøre treningsjobben hvis han ikke får spille fra start og være utpå banen, for det er der han ønsker å være. Han ønsker ikke å sitte oppe i Trondheim som reserve, fortsetter Northug.

Horneland fikk spørsmål om det er holdbart for lagets største stjerne å sitte på benken.

– Det vet jeg ikke, men han kom sent i gang og er ikke hundre prosent, synes jeg. Alexander Søderlund har også litt å ta igjen. Han har vært ute i to periode i vinter, så vi sliter litt med å spille dem i topp, topp form, sier han.

Årst: – Han har fått for lite kritikk

Tidligere Tromsø- og Start-angriper Ole Martin Årst mener det kan gå utover stemningen i garderoben å spille med en spiller som ikke presterer.

– For å være helt ærlig, så har han fått for lite kritikk ut fra hva han har prestert etter at han kom til Norge. Folk virker litt redde for å kritisere ham, og jeg tror det er et større problem for laget totalt sett, mener Årst.

Bendtner var det siste RBK-byttet da han kom inn med ti minutter igjen.

– Bendtner er fortsatt på benken. Det er spilt 72 minutter i dette øyeblikket. Jeg må si at jeg er veldig overrasket. De har skapt flere innlegg, men de har ikke nok trøkk, bevegelse eller ferdigheter til virkelig å utfordre dette Strømsgodset-forsvaret. At han ennå sitter på benken med sine ferdigheter – ja, det er ikke den beste utgaven av Bendtner om du ser på karrieren hans – men jeg synes det er veldig rart ikke å dytte innpå ham og skape enda flere innlegg, kommenterte TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Årst mener det er vanskelig for Bendtner å komme inn helt på slutten.

– Det er ikke noe særlig å være innbytter når piffen har gått ut av laget og tilskuere. Da er det vanskelig å komme inn og snu det, sier Årst.