PRESSET ØKER: Eirik Horneland har ikke ledet Rosenborg til seier på de fire første serierundene..
PRESSET ØKER: Eirik Horneland har ikke ledet Rosenborg til seier på de fire første serierundene.. Foto: NTB Scanpix

Nok en nedtur for Rosenborg og Horneland: – Det har vært forferdelig siden han kom inn

Strømsgodset holdt Rosenborg til uavgjort på Lerkendal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg - Strømsgodset 0-0

Rosenborg står fortsatt uten seier når fire serierunder av sesongen er spilt. Trønderne skuffet igjen med 0-0 mot Strømsgodset hjemme på Lerkendal mandag kveld.

– Helt forjævlig, uttalte RBKs Pål André Helland til Eurosport like etter kampslutt.

Rosenborg ligger nest sist på tabellen med to poeng og åtte poeng opp til serieleder Molde, som venter borte om seks dager.

Dermed øker presset ytterligere på trener Eirik Horneland, som tok over før sesongen.

– Du kan godt si at det er flere enn Hornelands skyld, men den jobben som er gjort etter at han kom opp har vært forferdelig. Det er sannheten. Ikke å få mer ut av denne gjengen med spillere er helt utrolig. Se hvor langt unna de gutta er nivået de hadde for et kvarter siden, sier TV 2s ekspert Jesper Mathisen i FotballXtra.

Lerkendal pep Rosenborg av banen.

– Jeg forstår publikum tørster etter seier, og det gjør vi også. Vi jobber hver eneste dag for å knekke inn den første seieren, så vi kan bygge videre på seier og bedre prestasjoner enn så langt. Dagens prestasjon var bedre enn på de tre første, sier Horneland til TV 2.

Mathisen påpeker at Horneland har Eliteseriens beste keeper i André Hansen, den beste venstrebacken i Birger Meling, en rekke alternativer på midtbaneplass og Alexander Søderlund og Nicklas Bendtner som spissvalg.

– Det bør ikke være noe problem å sette sammen det mannskapet i et system som gjør at de ligger i toppen, mener Ole Martin Årst i FotballXtra.

– Mange med hodet på blokken

Mathisen mener tilstanden til Rosenborg skyldes flere enn Horneland.

– Det er ikke bare Eirik Horneland. Se Stig Inge Bjørnebye, Ivar Koteng og hva de ha gjort det siste året-halvannet året. De har tapt så mye omdømme, tapt så mye økonomisk og tapt på alle mulige måter. Det er mange som har hodet på blokken, sier Jesper Mathisen.

Rosenborg vant både Eliteserien og cupen forrige sesong under Rini Coolen, som kom inn for sparkede Kåre Ingebrigtsen midtveis i sesongen.

– Stemningen er absolutt ikke bra. Det er mye press på Horneland, Rosenborg og de som styrer, og de har press for seg på grunn av måten de fjernet Kåre Ingebrigtsen og Hoftun på etter at de hadde vunnet alt. Så forsøkte de seg på den ene spilleren og treneren etter den andre, før de måtte senke listen lavere og lavere, sier Jesper Mathisen.

– Det ble Horneland, som er en flink fyr jeg har troen på som hovedtrener, men han har kun vært hovedtrener i to år. Nå er han oppe i Trondheim med en fryktelig start. En ting er at de ikke tar poeng, men det mest skremmende er måten de har fremstått på, fortsetter den tidligere Start-spilleren.

Største sjansen til Strømsgodset

Rosenborg startet best og skapte en sjanse allerede i tredje spilleminutt da Mike Jensen skjøt fra like utenfor 16-meteren, men Strømsgodset-keeper Viljar Myhra fikk slått unna.

Ti minutter før pause skapte Pål André Helland en stor mulighet da han møtte Babajide David Akintolas innlegg på første stolpe, men forsøket gikk over.

Rosenborg tok kommando fra start i andreomgang, men slet med å skape store sjanser. Etter 65 minutters spill skapte Strømsgodset kampens største sjanse da Lars Sætras heading fikk det beste ut av Rosenborg-keeper André Hansen.

Fem minutter før slutt var innbytter Samuel Adegbenro farlig frempå, men Viljar Myhra reddet brukbart. På det påfølgende hjørnesparket vartet Myhra opp med en fantastisk redning på headingen fra Gustav Valsvik.

Rosenborg presset på i sluttminuttene, men klarte ikke å overliste Myhra.