Rørt Sterling betaler begravelsen til 13-åring

Manchester City-stjernen Raheem Sterling betaler cirka 170.000 kroner for begravelsen til Damary Dawkins som døde av kreft i mars, 13 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sterling har tidligere støttet en kampanje for å finne en donor til Dawkins, som var rammet av leukemi. Nå tar 24-åringen regningen på 15.000 pund, om lag 176.000 kroner, for den avdøde 13-åringens begravelse.

– Damary var en spesiell ung mann som berørte mange liv, blant annet mitt. Han var positiv fram til siste slutt og et eksempel til etterfølgelse for oss alle, sier Sterling.

Også tidligere har han vist at Dawkins' historie rørte ham. Da Sterling scoret hattrick i en landskamp for England mot Tsjekkia i mars, feiret fotballstjernen en scoring med å vise fram en t-skjorte med et bilde av de to sammen.

Se video øverst!

Dawkins var selv en lovende fotballspiller og spilte på akademiet til Crystal Palace fram til han ble rammet av den alvorlige sykdommen.

I fjor ba Sterling potensielle donorer om å hjelpe Dawkins.

– Det verdensomspennende registret har ingen treff for ham. Problemet her er at det ikke er nok afro-karibiske donorer i registeret. Om du er av afro-karibisk avstamming, vær så snill å registrere deg for å bli en donor. Du kan være en match for Damary eller noen andre som trenger din hjelp, skrev Sterling i et Facebook-innlegg.

Manchester City-stjernen er selv av afro-karibisk avstamming. Han ble født i Kingston, hovedstaden i Jamaica, men emigrerte til London med sin mor da han var fem år gammel.

Fotballstjernen vil også være til stede i Dawkins' begravelse fredag.

(©NTB)