Molde sikret seier og topper tabellen

På dårlig gressmatte på Åråsen fikk Molde til slutt hull på byllen, og vant etter to sene scoringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillestrøm - Molde 0-2 (0-0)

Se scoringene i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Etter 75 sjansefattige minutter fikk Molde til slutt de scoringene de trenge mot Lillestrøm, og tok over tabelltoppen i eliteserien.

Dårlig underlag

En dårlig gressmatte på Åråsen preget kampen fra første stund, og både Lillestrøm og Molde hadde problemet med å etablere spillet sitt.

Kvarteret ut i omgangen kom det en periode med Lillestrøm-press, som etter hvert resulterte i en stor sjanse fra Erik Brenden i kampens 25. spilleminutt. Men skuddet fra midtbanespilleren gikk til side for mål.

Molde kom mer med i kampen etter hvert, og fem minutter før pause var Magnus Wolff Wikrem nære ved å sende Molde i ledelsen. Men Marko Maric i LSK-målet strakk seg langt nok til å hindre at ballen gikk i nettet.

Lagene gikk til pause med 0-0 etter en duellrik omgang, men som på en annen side var sjansefattig.

– Det er to lag som lider litt av at gressmatten ikke er fantastisk å spille fotball på. Det er trist at det skal være så dårlig gressbane, når vi er såpass i gang med sesongen. Et jevnt og sjansefattig oppgjør har det vært, oppsummerer Jesper Mathisen i TV 2s studio etter de første 45 minuttene.

Molde i føringen

Andreomgang på Åråsen gikk mye i samme sporet som den første. De første 25 minuttene bydde på få målsjanser, og spørsmålet var om et av lagene ville få hull på byllen.

Det var det Molde som fikk i det 75. minutt. Andreas Linde i Molde-målet dunket ut et langt utspill, som til slutt endte hos Wolff Eikrem som sendte Molde i føringen.

– En utrolig viktig scoring for Molde. Kan de få med seg tre poeng fra en tøff kamp på Åråsen, og Rosenborg samtidig taper, da begynner det å se veldig lyst ut for Molde, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen etter Ohi sin scoring.

2-0 til Molde og tabelltopp

Like før slutt økte Erling Knudtzon til 2-0 for Molde, og dermed så det tøft ut for vertene i Lillestrøm.

Men de gulkledde ga seg ikke, og presset på mot slutten. Noen redusering ble det likevel ikke, og det endte 2-0 til Molde.