– Det er slike spillere man ikke vil ha i Manchester United

Tidligere Premier League-spiller sier til TV 2 at han spår «store problemer» for Ole Gunnar Solskjær i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Stockley Park, Hillingdon (TV 2:)

Søndagens sjokkresultat på Goodison Park har igjen fått Fotball-England til å heve øyenbrynene for Manchester United, og etter 0-4-tapet for Everton måtte Ole Gunnar Solskjærs lag tåle enorme mengder kritikk.

Sjefen selv, som betvilte spillernes hengivenhet til klubben og tidligere Solskjær-lagkamerat Gary Neville, som raste overfor deler av spillergruppen var blant dem som uttalte seg rett fra hjertet søndag.

Mandag treffer TV 2 tidligere Premier League-profil Don Hutchison, som i det daglige benyttes av Premier Leagues egen TV-kanal til å komme med sine refleksjoner rundt det som skjer i Englands øverste divisjon. Og 47-åringen legger ikke skjul på hvem han mener er de sure eplene i United-kurven.

– Solskjær ser nok på enkeltspillere akkurat nå og tenker «jeg er ikke sikker på om jeg kan stole på dere». Han ser trolig på folk som Paul Pogba, Martial og Lukaku og tenker «jeg vet ikke hva jeg får fra dere. Hver eneste kampdag, så vet jeg ikke hva dere kommer til å gjøre. Dere kan være enorme, eller dere kan være håpløse». Det er slike spillere man ikke vil ha i Manchester United. Du må være stabil. Hver eneste uke, sier Hutchison.

Se høydepunktene fra oppgjøret i videovinduet øverst!

Mener Solskjær har store problemer foran seg i sommer

Hutchison, som selv fikk 220 kamper i Premier League fordelt på opphold i Liverpool, West Ham, Everton og Sunderland, var sjokkert etter det han var vitne til på sin gamle hjemmebane søndag.

– Jeg har vært involvert i noen enorme kamper og store dueller, men jeg har aldri sett et Everton-lag som bare overkjører Manchester United slik de gjorde. Jeg mener Solskjær har store problemer foran seg i sommer. Ting tar tid, men nå har det sannsynligvis tatt ham halvannen måned å se på enkeltspillere, se dem i hvitøyet og tenke «Jeg vet allerede hvilke jeg skal beholde og hvilke jeg skal kvitte meg med», sier Hutchison.

Pogba og Lukaku er for øvrig Manchester Uniteds to dyreste spillere noensinne, hentet til klubben for totalt nesten to millarder kroner, mens Martial skrev under ny femårskontrakt i januar.

Les også: – Martial signerte på grunn av Solskjær

Må få en reaksjon mot City: – Hvis ikke taper de med to, tre, fire eller fem

Onsdag er det alle tiders mulighet for revansje for Solskjær og hans lag når Manchester City står på motsatt banehalvdel på Old Trafford. Hutchison spår en «enkel» taktisk prat fra Uniteds norske manager denne gang.

– De må reagere, hvis ikke vil de få bank. Hvis ikke, taper de med to, tre, fire eller fem. Det er en god kamp for dem å ha nå, for manageren trenger ikke å foreta noen taktisk prat. Han kan bare sette opp en ellever og vise dem motstanderne. «Dere møter et kvalitetslag, ikke vær forlegne.» Så får vi se om spillerne er mentalt sterke nok. Jeg tror Ole ser på spillerne og tenker «Okey, jeg kan stole på fem-seks mann, og så er det kanskje tre-fire jeg må bli kvitt i sommer», sier Hutchison.

TIDLIGERE STORSPILLER: Don Hutchison fotografert i aksjon mot Frode Johnsen og Norge i 2003. Engelskfødte Hutchison fikk 26 landskamper for Skottland.
TIDLIGERE STORSPILLER: Don Hutchison fotografert i aksjon mot Frode Johnsen og Norge i 2003. Engelskfødte Hutchison fikk 26 landskamper for Skottland. Foto: Aas, Erlend/Scanpix

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium! Onsdag: Manchester United-Manchester City