SNART FØDSEL?: 1. påskedag droppet høygravide Meghan Markle feiringen av dronning Elizabeth (93). Samme dag ankom hennes mor, Doria Ragland, London.
SNART FØDSEL?: 1. påskedag droppet høygravide Meghan Markle feiringen av dronning Elizabeth (93). Samme dag ankom hennes mor, Doria Ragland, London. Foto: Gareth Fuller/ Chris Jackson/ Pool/ AP/ Reuters/ NTB scanpix

– Det er ingen tvil om at fødselen er nært forestående

I påsken har Meghan Markle og prins Harry gitt publikum flere grunner til å tro at «Baby Sussex» er rett rundt hjørnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I oktober ble det kjent at Meghan Markle (37) og prins Harry (34) venter sitt første barn.

«Hertugen og hertuginnen av Sussex er lykkelige over å informere om at hertuginnen av Sussex venter barn til våren 2019», skrev Kensington Palace på Twitter da nyheten ble offentliggjort.

Akkurat når paret har termin, har verken paret selv eller Kensington Palace ønsket å kommentere.

TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, sier at tidspunktet stemmer veldig godt med de antydningene hertugparet selv og andre har kommet med underveis i graviditeten.

Droppet dronningens bursdag

De siste dagene har det kommet flere tegn på at det nye familiemedlemmet er rett rundt hjørnet.

1. påskedag fylte dronning Elizabeth 93 år. Dermed ble årets feiring flyttet til gudstjenesten i St George's Chapel.

Både prins William, hertuginne Kate og prins Harry deltok i gudstjenesten denne dagen. Det var derimot ikke høygravide Meghan.

– Det er ingen tvil om at fødselen nå er nært forestående. Meghan er dagsventende, som det jo heter, og «Baby Sussex» kan komme hver dag som helst, sier Totland til TV 2 og legger til:

– Det fikk vi da også et tydelig tegn på, da prins Harry 1. påskedag kom alene til påskegudstjenesten på Windsor, selv om hans og Meghans nye hjem, Frogmore Cottage, ligger like ute i Windsor-parken.

På parets offentlige Instagram-side «Sussexroyal» benyttet de anledningen til å gratulere dronningen.

«Gratulerer med dagen, Deres Majestet, Ma'am og Bestemor! Ønsker deg en fantastisk dag!»

Moren på plass

Samme dag som gudstjenesten fant sted, meldte Entertainment Tonight at Meghans mor, Doria Ragland, er fløyet inn fra Los Angeles.

– Hertuginnen av Sussex's mor, Doria Ragland, har ankommet London, sier to kilder til ET.

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland tror fødselen er nært forstående.
TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland tror fødselen er nært forstående. Foto: Larsen, Håkon Mosvold/ NTB scanpix

Ifølge Totland har det lenge vært kjent at Meghans mor ville komme til Storbritannia i anledning barnebarnets fødsel.

– Ut fra det vi vet om det tette forholdet mellom mor og datter, finner jeg det helt naturlig at mamma Doria er på plass i UK med sin støtte til datteren i anledning fødselen. «Baby Sussex» er jo dessuten ikke bare Meghans første barn, men også Dorias første barnebarn. Det føles nok derfor både riktig og viktig for dem begge å være sammen i tiden rundt fødselen, sier han.

Innlosjert på gjesterommet

Den kommende bestemoren, som jobber som sosialarbeider og yogainstruktør i Los Angeles, var den eneste fra Meghans familie som deltok i datterens kongelige bryllup i mai.

Paret flyttet nylig til Frogmore Cottage nær Windsor Castle. Ifølge Totland er Doria allerede innlosjert på et av gjesterommene i det nye huset.

– Et av værelsene skal være innredet spesielt til henne, og alltid stå til hennes disposisjon. Det kan jo faktisk hende at Doria etter hvert velger å flytte til UK for å være der for sin datter og sitt barnebarn, sier han.

Venter med å annonsere ankomsten

Selv om fødselen kan skje hvert øyeblikk, kan det se ut som at publikum må smøre seg med tålmodighet en liten stund til.

Nylig uttalte Meghan og Harry at de ikke vil posere med det nyfødte barnet utenfor sykehuset etter fødselen, slik prins William og Kate tidligere har gjort med sine barn. Derimot vil paret dele bilder på et senere tidspunkt via Windsor Castle.

– Meghan Markle ønsker ikke presset med å posere for kameraene så kort tid etter fødselen, har en kongelig kilde tidligere uttalt til ET.