– Har ikke løst noe som helst

Gonzalo Higuaín (31) har ikke fått ting til å stemme i Chelsea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra klokken 20.45: Se Chelsea-Burnley på TV 2 Sport Premium eller Sumo!

Etter låneovergangen fra Juventus i januar har den argentinske stjernespissen spilt 13 kamper for London-klubben.

Higuaín har bare scoret tre mål. Målene kom mot Huddersfield og Fulham – to lag som for lengst har rykket ned fra Premier League.

Det er alt annet enn hva Chelsea, som har slitt voldsomt på spissplass siden Diego Costa forlot klubben, hadde håpet på.

– Det har ikke gått spesielt bra. Han har ikke løst noe som helst, konstaterer TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller, før han tar stjernespissen i forsvar:

– Det står ikke veldig mye på ham. Det er umulig å stemple ham som en flopp eller fiasko når han ikke har kommet helt inn i laget. Det er vanskelig å være midtspiss på Chelsea når man har spillere rundt seg som kanskje ikke er de aller beste til å spille fri folk.

– Best når han siktes på

Det viser også tallene. Foruten Eden Hazard, som ligger i assisttoppen med tolv målgivende, er Willian den som har vært nest sist på ballen flest ganger.

Brasilianeren har servert en lagkamerat seks ganger i ligaen.

– Eden Hazard skaper flest sjanser i Premier League, men han er ikke først og fremst en tilrettelegger. Han er en superstjerne som får lov til å gjøre det meste som han vil. Higuaín er klart best når han er alt som siktes på, argumenterer Stamsø-Møller.

31-åringen ble hentet for å forsterke laget etter at utskjelte Álvaro Morata forlot klubben. Istedenfor har Higuaín brukt nesten 70 minutter mer per Premier League-scoring. I tillegg står han med fattige 7,4 sprinter per kamp, ifølge statistikk fra Sky Sports.

Morata hadde på sin side 13 sprinter per kamp før han tok turen til Atlético Madrid.

De siste sesongene har dessuten Higuaín hatt en nedadgående kurve foran mål. Etter at han scoret 36 mål for Napoli i 2015/16, har han scoret 24, 16 og seks i de påfølgende sesongene i Serie A. Den siste var imidlertid bare i løpet av en halv sesong på utlån i AC Milan.

Forsvarer overgangen

TV 2s fotballekspert Petter Myhre forsvarer likevel Chelseas avgjørelse om å hente målsniken.

– De var i en situasjon der jeg forstår valget av Higuaín. De manglet en målscorer fordi Morata ikke hadde levert det man håpet på. Han var et sikkert kort i den forstand at Sarri hadde gode relasjoner til ham fra før av. Det var ikke en hvilken som helst som kom inn og skulle bli kjent med ny trener og et nytt system, påpeker Myhre.

– Det er et vanskelig vindu å hente spillere i. Det var et «wildcard». Men når de først skulle gjøre noe i det vinduet, var det «wildcardet» det sikreste de kunne spille på grunn av relasjonene, fortsetter TV 2s fotballekspert, før han understreker at Higuaín «ikke har levert i nærheten av bra nok».

I kveld kan argentineren få muligheten til å ende den fem kamper lange måltørken når Burnley gjester Stamford Bridge. Se kampen på TV 2 Sport Premium eller Sumo fra klokken 20.45!