Neville med tirade mot United-spillerne: – Har du ugress i hagen, så må du fjerne det

Tidligere Manchester United-profil Gary Neville er ikke nådig når han omtaler spillerne etter stortapet for Everton.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gary Neville, som vant 20 titler over 19 år i Manchester United, mener at klubben må fjerne flere spillere i dagens tropp.

– For å være ærlig så er jeg rasende for at han (Solskjær journ.anm) må beklage på vegne av spillerne. Jeg har sagt det om klubber i flere år: Har du ugress i hagen, så må du fjerne det, sier Gary Neville på Sky Sports' sending.

– Det er noe parkslirekne (betegnet som det verste ugresset i verden journ.anm) i den fotballklubben, og det angriper fundamentet i klubben, forteller Neville.

Se høydepunktene fra stortapet til United øverst i saken!

Den tidligere forsvarsspilleren angrer at han tidligere sagt at flere av spillerne har talent.

– Jeg trenger ikke å nevne navn. Alle vet hvem de er. De er i avisene hver eneste dag. De er på sosiale medier hver eneste dag. Glem potensial og talent hvis ikke spilleren har holdningene, raser 44-åringen.

– Over de siste tolv eller 18 månedene har jeg gått i fellen med å snakke om at, han har potensialet, de har talentet. Glem det. Om de ikke jobber hardt eller ikke har innstillingen til å løpe i den drakten, fjern dem, sier Neville.

– De jobber ræva av seg

Den tidligere Manchester United-kapteinen mener Liverpool- og Manchester City-spillerne viser noe helt annet når de spiller for sine klubber.

– Jeg ser spillerne som spiller for Liverpool og Manchester City, de jobber ræva av seg hver eneste uke for sin fotballklubb, forteller Gary Neville.

– I flere uker sa jeg at fansen måtte beholde José Mourinho, men de ville ha ham ut. De vil ikke komme til å ønske Ole Gunnar Solskjær vekk, det er spillerne som har hodet sitt på fatet, sier Neville og støtter kristiansunderen ved roret.

– Jeg har full tro til Ole (Gunnar Solskjær journ.anm) har det som skal til. Prestasjonen mot Everton stinket, mener den tidligere forsvarsspilleren.

Solskjær kritisk til spillerne

På pressekonferansen etter kampen fikk Solskjær spørsmål om han følte spillerne bryr seg nok med tanke på det å spille for en klubb som Manchester United.

– Jeg vet ikke om spillerne bryr seg. Jeg vet ikke. Dere må spørre dem. Jeg har spurt dem. Jeg vil ikke gi dere svaret. Men om du ønsker å spille for denne klubben, så må du vise det. Jeg ønsker at mitt lag skal være det som jobber hardest. Det var det vi var under Sir Alex Ferguson. Spillerne løp mer enn alle hver eneste uke, de løp for seg selv og for sine lagkamerater, og stod sammen som et lag, svarer nordmannen.

– Giggsy (Ryan Giggs), Becks (David Beckham), Gary Neville, Dennis Irwin, og alle de andre, uansett hvem det var. Uansett hvor stort talentet var, så løp de mer enn alle andre, mener han.

Solskjær er overbevist over at han er rett mann til å lede Manchester United til suksess. Men samtidig gjør han det klart at flere spillere ikke får være med videre etter sesongen.

– Vi må stå sammen som et lag. Vi kan ikke endre hele troppen, og må ta et steg om gangen. Jeg kommer til å bli suksessfull her, men det er spillere her som ikke kommer til å være en del av den suksessen. Men mange av dem kommer til å være det, sier han.