Rafael Nadal røk ut i semifinalen.
Rafael Nadal røk ut i semifinalen. Foto: Eric Gaillard

Nytt tennissjokk i Monte Carlo: Nadal feid av banen

For første gang siden 2015 får Monte Carlo Masters en annen vinner enn Rafael Nadal. Den spanske gruskongen fikk skikkelig stryk i lørdagens semifinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nadal jaktet sin 12. tittel i turneringen, men det vil gå minst ett år før han kan innkassere den. Mot italienske Fabio Fognini var han ikke i nærheten og fikk en uvanlig kilevink.

– Det var en av mine verste gruskamper på 14 år. Det er vanskelig å finne noe som helst positivt fra kampen. Jeg fortjente å tape, sa 32-åringen.

Fognini tok seg til finalen med settsifrene 6-4, 6-2. Søndag kjemper han og useedede Dusan Lajovic om Monte Carlo-trofeet. Det er en finaleduo som ville fått skyhøy odds for bare noen dager siden. Fredag forsvant verdensener Novak Djokovic ut i kvartfinalen.

I første sett brøt Fognini og Nadal hverandre på kryss og tvers. På 3-1 så Nadal ut til å være på gang, men veteranen skuslet bort overtaket. Han ble brutt to ganger, og til slutt kunne hans italienske motstander serve hjem settet.

Nadals nedtur fortsatte for fullt i annet sett. Det føk Fognini opp i 5-0 og hadde 40-0 i egen serve, men Nadal avverget de tre første matchballene og pyntet litt på resultatet. Han slapp i det minste å se en ydmykende «smultring» på resultattavla.

Heller ikke i fredagens kvartfinale var Nadal i toppslag, men da klarte han å spille seg ut av problemene. Lørdag gikk det så å si kun én vei for spanjolen.

Forrige gang noen klarte å ta et sett mot Nadal på Monaco-grusen, var briten Kyle Edmond i 2017.

Fognini er seedet som nummer 13 i årets Monte Carlo Masters. På verdensrankingen ligger han på 18.-plass. Finalemotstander Lajovic, som er nummer 48 i verden, slo Djokovics overmann Danil Medvedev i to strake sett lørdag.

(©NTB)