SMILENDE: Dette bildet av prins Alexander ble publisert i forbindelse med hans 3-årsdag.
SMILENDE: Dette bildet av prins Alexander ble publisert i forbindelse med hans 3-årsdag. Foto: Det svenske kongehuset

kongelig bursdag:

Prinsen fyller tre år

Prins Alexander av Sverige fyller tre år langfredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Treåringen er det eldste barnet til Prins Carl Philip og prinsesse Sofia. Hans fulle navn er Alexander Erik Hubertus Bertil. Prinsen er hertug av Södermanland

Nytt bilde

I forbindelse med treårsdagen publiserte det svenske kongehuset et nytt bilde av den lille storsjarmøren.

– Kongebarna og slottet i Stockholm har i alle år vært svært flinke til jevnlig å dele bilder av familiens nye medlemmer med folket – og selv om vi er midt i påsken, ble det i dag lagt ut et nytt bilde av Alexander både på Instagram og på kongehusets egen nettside, sier TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland.

MAMMA OG PAPPA: Prinsesse Sofia og Prins Carl Philip, hertuginne og hertug av .Värmland.
MAMMA OG PAPPA: Prinsesse Sofia og Prins Carl Philip, hertuginne og hertug av .Värmland. Foto: Jonas Ekströmer/tt

– Med sine lange blonde lokker og sine mørke øyne har lilleprinsen lenge blitt sammenlignet med pappa Carl Philip. Men på det nye bildet ser vi også mye av mamma Sofia i ham. Men en liten storsjarmør er lille Alexander unektelig uansett, sier Totland.

Babyboom

I Sverige har det på syv år kommet syv barn.

– Sveriges kongepar ble besteforeldre relativt sent i livet, men etter at barnebarna først begynte å komme, har de sannelig kommet som perler på en snor, sier TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

Prins Alexanders lillebror, Prins Gabriel, kom til verden i august 2017. De er henholdsvis nummer fem og seks i den svenske arverekkefølgen.

– Prins Carl Philip var den siste av de tre kongebarna som giftet seg og stiftet familie, men han og hans Sofia har altså allerede rukket å få to sønner. Og i dag fyller den eldste av dem, prins Alexander, 3 år, sier Totland.