Jerry Nadler, leder for justiskomiteen i Representantenes hus, har fredag sendt en offisiell begjæring om å få tilgang til hele Mueller-rapporten.

Det melder blant annet NBC News.

Mueller-rapporten ble offentliggjort torsdag kveld, men med deler sladdet.

Vil samarbeide

Nadler ber nå justisdepartementet gi ham full tilgang på rapporten, samt underliggende materiale.

– Jeg er åpen for å jobbe med departementet for å komme fram til en god måte å få tilgang til dokumentene på, sa Nadler fredag.

I Mueller-rapporten kom det fram at Donald Trump ved flere anledninger skal ha forsøkt å påvirke Mueller-etterforskningen.

I rapporten går det fram at etterforskningen ikke kan slå fast at han har gjort noe lovstridig, men heller ikke at han ikke har gjort dette.

Nadler sa torsdag kveld at justiskomiteen må få full tilgang til dokumentene for å kunne komme til bunns i saken, samt å se på hvilke muligheter de har for en reaksjon på det som er kommet fram.

– Bullshit

Fredag langer USAs president Donald Trump ut mot rapporten via sin Twitter-konto.

– Det har kommet utsagn om meg fra visse personer i «the crazy Mueller report», som er skrevet av 18 sinte demokrater som hater Trump, som er fabrikkert og helt usanne, skriver han.

Videre sier han at han ikke så noe poeng i å forklare seg for Mueller og hans folk, fordi påstandene han da måtte forklare seg om, ikke var sanne.

– Påstandene om meg i rapporten er totalt «bullshit», og er bare fremsagt slik at jeg skal ta meg dårlig ut, skriver Trump.