Dario Colognas servidemann er avhørt i forbindelse med dopingsaken fra ski-VM.
Dario Colognas servidemann er avhørt i forbindelse med dopingsaken fra ski-VM. Foto: Pedersen, Terje

Servicemannen til Dario Cologna arrestert i dopingsak

Den sveitsiske skistjernen Dario Cologna er ikke mistenkt i saken, men servicemannen hans ble denne uken arrestert i forbindelse med dopingsaken som rystet ski-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En servicemann, som jobbet for Cologna og det sveitsiske skilandslaget forrrige sesong, ble denne uke arrestert av østerriksk politi, avhørt og sluppet fri igjen, skriver Blick.

Mannen ble arrestert i forbindelse med dopingsaken som rystet ski-VM i Seefeld, der en håndfull utøvere ble dopingtatt. De var alle en del av dopingnettverket til legen Mark Schmidt.

Talsmann for aktoratet i Innsbruck, Hansjörg Mayr, sier til nyhetsbyrået APA at arrestasjonen ikke har noe med Dario Cologna å gjøre.

Servicemannen begynte å jobbe for det sveitsiske landslaget før forrige sesong. Før det igjen jobbet han for skiprodusenten Fischer. I det selskapet jobbet han tett med dopingtatte Johannes Dürr i flere år.

– Dette er ikke bra for sporten. Det som er bra, er at nå kan du se at de blir tatt, sa Dario Cologna da skandalen var et faktum i Seefeld.

Den tyske legen Mark Schmidt er utpekt som hovedmannen bak dopingnettverket som ble avslørt i Seefeld. Schmidt skal ha oppbevart opp mot 50 blodposer i flere spesialfrysere i en egen garasje i nærheten av sitt hjem i Erfurt.

Han risikerer ti års fengsel dersom han blir kjent skyldig.