JUBEL: Ajax tok seg videre i turneringen på bekostning av Juventus.
JUBEL: Ajax tok seg videre i turneringen på bekostning av Juventus. Foto: Alberto Lingria

Utsetter alle kampene for å hjelpe Ajax mot Tottenham

Det nederlandske fotballforbundet gjør det de kan for å hjelpe Ajax til en Champions League-finale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ajax overrasket stort da de sikret seg en semifinale-plass i Champions League. Hjemme i Nederland er de sultne på mer suksess, og derfor tar fotballforbundet nå grep.

Forbundet har nemlig bestemt seg for å utsette samtlige kamper i æresdivisjonens 33. runde, altså helgen før den første semifinalekampen mot Tottenham 30. april.

Ajax skulle opprinnelig ha møtt nedrykkstruede De Graafshap 28. april, kun to dager foran bortemøtet med Spurs. I stedet vil Ajax-spillerne nå kunne stille med helt friske bein i storkampen i Nord-London.

– Det virkelig deilige er jo årsaken til at dette er nødvendig; Ajax' semifinaleplass. Dette er ikke bare til fordel for Ajax, men for all fotball i Nederland, sier Eric Dudde, som er teknisk direktør i Nederlands fotballforbund.

Endringen innebærer at den nederlandske fotballsesongen forlenges til 15. mai.

Ajax har både imponert og sjokkert på sin vei til en smått sensasjonell semifinalebillett i Fotball-Europas gjeveste turnering. Regjerende mester Real Madrid ble overrumplet i åttedelsfinalen, mens storklubben Juventus møtte overmakten i Ajax i kvartfinalen.

Fire runder før slutt topper Ajax æresdivisjonen på bedre målforskjell enn PSV. Laget skal også spille finale i den nasjonale cupen mot Willem II, en kamp som spilles mellom Tottenham-oppgjørene 30. april og 8. mai.

Tottenham får på sin side ikke fri foran semifinalen. Laget møter West Ham lørdag 27. april og har en planlagt kamp mot Bournemouth 6. mai. Sistnevnte blir høyst sannsynlig framskyndet en dag eller to.

©NTB/TV 2