Pedro-show da Chelsea tok seg til semifinale etter sjumålsfest

Pedro scoret og var nest sist på to scoringer da Chelsea slo Slavia Praha 4-3 på Stamford Bridge torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea – Slavia Praha 4-3:

Se alle scoringene i videovinduet øverst!

Chelsea og Slavia Praha vartet opp med målfest i kvartfinalereturen på Stamford Bridge i Europaligaen.

Chelsea tok seieren 4-3, og er klar for semifinale i Europas nest gjeveste klubbturnering etter 5-3 sammenlagt.

– Det ble plutselig ukomfortabelt for Chelsea og Sarri på slutten. Men sluttspurten kom for sent for Slavia Praha. Dermed ble det semifinale for Chelsea. Fire mål i første omgang sørget for det, men all ære til Slavia for at de ga Chelsea skjelven etter pause, poengterte TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter kampslutt.

– De slapp inn tre mål på hjemmebane mot et svakt lag. Chelsea har vært heldige med trekningen i Europaligaen, og må virkelig skjerpe seg i semifinalen. Jeg synes statistikken til Chelsea lyver. Det er flere engelske lag som hadde tatt elleve seire i Europaligaen med den motstanden Chelsea har hatt, mente TV 2-ekspert Erik Huseklepp i studio etter kampen.

I semifinalen venter Eintracht Frankfurt, som slo Benfica 2-0 i returkampen i Tyskland og tok seg til semifinale etter 4-4 og avansement på grunn av bortemålsregelen.

– Vi startet kampen godt og hadde gode intensjoner. Vi var effektive på topp og solid i forsvaret. Men vi glapp på intensiteten etter pause. Men dette laget gir aldri opp, og de siste ti minuttene så dominerte vi. Det var en god kamp, og nå er vi i semifinalen, oppsummerte Chelsea-spissen Olivier Giroud til BT Sport etter kampslutt.

Målshow og Pedro-show
Chelsea brukte bare fire minutter og noen sekunder for å vise klasseforskjellen mellom lagene.

De lekte seg gjennom gjestenes forsvar, før ballen havnet hos Pedro, som satte ballen i nettaket etter et vakkert veggspill med Olivier Giroud.

– Chelsea trer seg gjennom forsvaret til Slavia Praha som om det var en juniorkamp. Vidunderlig fotball av Chelsea, sa en imponert kommentator Kasper Wikestad etter den tidlige scoringen.

Bare fem minutter senere fikk Chelsea ballen i nettet igjen. Ballen havnet hos Pedro på bakerste stolpe etter nok et vakkert angrep. Han traff stolpen, men ballen gikk i mål via Slavia Prahas Simon Deli, som dermed scoret selvmål.

I det 16. minutt ble Olivier Giroud spilt fri foran åpent mål av Pedro. Franskmannen scoret sitt tiende på de siste elleve kampene og økte ledelsen til 3-0.

– Han har scoret noen enkle mål i sin karriere. Dette må være et av de enkleste, sa Wikestad etter 3-0-scoringen.

Men i det 25. minutt reduserte Slavia Praha. Tomas Soucek headet inn 1-3-scoringen etter et corner. Ett minutt senere økte Pedro til 4-1 da han sleivet ballen i mål på bakerste stolpe. Dermed var det scoret fem mål på de første 26 minuttene på Stamford Bridge.

– Chelsea kjørte over Slavia Praha, takket være to mål av Pedro. Han var dessuten nest sist på to av målene, oppsummerte Wikestad i pausen.

Viste frem skuddfoten og reduserte
Fem minutter etter pause reduserte Slavia Praha på nytt. Petr Sevcik dundret til fra rundt 20 meter. Ballen snek seg i mål bak Chelsea-keeper Arrizabalaga.

Bare tre minutter senere viste Petr Sevcik frem skuddfoten igjen. Han dundret til fra omtrent samme posisjon. Denne gang føk ballen opp i krysset bak en sjanseløs Arrizabalaga.

– Slavia Praha har scoret tre på Stamford Bridge. Igjen var det Petr Sevcik, den store offensive stjernen til Slavia Praha, kommenterte Wikestad etter den flotte 3-4-reduseringen.

I det 61. minutt fikk tomålsscorer Sevcik en gedigen mulighet til å score hat trick og sette inn 4-4-scoringen. Men i god posisjon i feltet klønet han det til og bommet han på ballen.

Fire minutter senere tok Chelsea-manager Maurizio Sarri noe overraskende Eden Hazard av banen. Han ble erstattet av Willian.

I sluttminuttene fikk Slavia Praha frispark rett ved 16-metersmerket. Miroslav Stoch skjøt rett i muren.

Flere scoringer ble det imidlertid ikke på Stamford Bridge, og Chelsea er klar for semifinale etter 4-3-seier og 5-3 sammenlagt.

Slik startet lagene:

Chelsea: Arrizabalaga, Azpilicueta, Luiz, Christensen, Emerson, Kante, Kovacic, Barkley, Pedro, Hazard, Giroud

Benken: Caballero, Jorginho, Higuain, Hudson-Odoi, Zappacosta, Willian, Cahill

Slavia Praha: Kolar, Zmrhal, Ngadeu-­Ngadjui, Kudela, Boril, Deli, Soucek, Sevcík, Benjamin Traore, Masopust, Kral

Benken: Kovar, Olayinka, Zeleny, van Buren, Stoch, Skoda, Frydrych

Dommer: Damir Skomina