ETTERTRAKTET: Kalidou Koulibaly regnes som en av verdens beste i sin posisjon. Napoli ønsker å beholde stopperkjempen.
ETTERTRAKTET: Kalidou Koulibaly regnes som en av verdens beste i sin posisjon. Napoli ønsker å beholde stopperkjempen. Foto: Daniele Mascolo

Koulibaly-beskjeden Solskjær ikke vil høre

Manchester United og Real Madrid skal angivelig ligge langflate etter Kalidou Koulibaly (27). Selv er midtstopperen fokusert på Napoli og muligheten til å vinne sitt første trofé med Serie A-klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Gunnar Solskjær har et midtstopperproblem, og mange mener at Napolis Kalidou Koulibaly er løsningen.

Men det er likevel ikke sånn at det bare er å hente de spillerne man ønsker seg. Ei heller for Real Madrid, som også har vist interesse.

– Jeg er Napoli-spiller

I forkant torsdagens Europaliga-kvartfinale mot Arsenal bedyrer Koulibaly selv at det kun er Napoli som står i hodet hans.

– Jeg er Napoli-spiller og skal gi 100 prosent for å vinne noe i denne drakten. Overgangsmarkedet er fullt av snakk. Jeg foretrekker fakta, sier Koulibaly til Corriere della Sera ifølge Football-Italia.

Koulibaly er regnet som en av verdens aller beste midtstoppere og signerte i september i fjor en kontraktsforlengelse som i utgangspunktet knytter ham til Napoli frem til sommeren 2023. Så gjenstår det å se om noen av gigantene i europeisk fotball klarer å overbevise den eksentriske presidenten Aurelio De Laurentiis om å gi slipp på senegaleseren.

– Ikke til salgs

Napoli-trener Carlo Ancelotti er i alle fall fast bestemt på å beholde forsvarssjefen, som fort kan bli dyr.

– Den beste midtstopperen i verden? Ja. Og det er enda mer rom for forbedring. Han er verdt 150 millioner euro og ikke til salgs, sier Ancelotti til Tuttosport ifølge Goal.com.

– Koulibalys kontrakt går ut i 2023. I 2021 har han en utkjøpsklausul på 150 millioner euro, men Napoli trenger ikke å selge. Presidenten ønsker ikke å selge, og spørsmålet dukker ikke opp.

Koulibaly takker på sin side Napoli-fansen for støtten han har fått etter en trang start i forrige sesongs nest beste lag i Serie A.

– Napoli har gitt meg så mye. Etter skepsis i starten har fansen satt pris på meg. Jeg vil gi dem et trofé tilbake, sier Koulibaly, som sammen med lagkameratene må slå tilbake etter 0-2-tapet for Arsenal i London.

– Jeg har vokst sammenlignet med fem år siden, men jeg har ikke vunnet noe enda. Dette året ville vært fint å gjøre det i, og vi skal prøve å gjøre det. Ellers blir det neste sesong.