KAN BLI ÅRETS BESTE: Ada Hegerberg er én av fem kandidater til å bli årets kvinnelige fotballspiller. Foto: Jeff Pachoud
KAN BLI ÅRETS BESTE: Ada Hegerberg er én av fem kandidater til å bli årets kvinnelige fotballspiller. Foto: Jeff Pachoud

Hegerberg nominert til prestisjetung pris

Ada Hegerberg kan igjen vinne BBCs kåring av årets kvinnelige fotballspiller. Hun er blant fem navn på nominasjonslisten.

BBC offentliggjorde nominasjonene torsdag, og der er Lyon-proffen Hegerberg representert sammen med lagvenninnen Saki Kumagai (Japan), Pernille Harder (Wolfsburg og Danmark), Sam Kerr (Perth Glory/Chicago Red Stars og Australia) og Lindsey Horan (Portland Thorns og USA).

Hegerberg vant BBC-prisen i 2017, men var ikke nominert i fjor. Da gikk prisen til engelske Lucy Bronze, også hun Lyon-spiller.

Den norske spissen gikk derimot helt til topps da den høythengende Ballon d'Or, eller Gullballen, for første gang ble utdelt til en kvinnelig fotballspiller i fjor. Da stilte Hegerberg i gullkjole og ble hyllet av en hel verden etter at hun avslo en forespørsel fra artisten DJ Solveig om å «twerke» på scenen.

Ada Hegerberg har gjort enorm suksess for klubblaget Lyon, blant annet med tre strake titler i mesterligaen. Men for det norske landslaget har hun ikke spilt siden EM-fiaskoen i 2017. Hegerberg trakk seg fra landslaget etter mesterskapet og har siden avvist å trekke på seg Norge-drakten igjen.

BBC-prisen skal deles ut etter avstemning, og vinneren vil bli kunngjort 22. mai.