TOPPSCORER I EUROPALIGAEN: Olivier Giroud har scoret ni ganger i Europaligaen, men sliter likevel med å spille seg til en fast på plass på Chelsea-laget.
TOPPSCORER I EUROPALIGAEN: Olivier Giroud har scoret ni ganger i Europaligaen, men sliter likevel med å spille seg til en fast på plass på Chelsea-laget. Foto: Ian Walton

Olivier Giroud vil bort fra Chelsea om han ikke får det som han vil

Den franske verdensmesteren har fått nok av å sitte på benken. Nå vil han bort fra Chelsea dersom det ikke kommer lovnader om mer spilletid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Chelsea - Slavia Praha på TV 2 Sumo kl. 21.00.

Olivier Giroud (32) tenkte nok sitt da Álvaro Morata ble sendt på lån til Atético Madrid og av mange avskiltede Gonzalo Higuaín ble hentet til Chelsea i januarvinduet.

Vil spille mer

Franskmannen er på utgående kontrakt med Chelsea, men klubben har en opsjon som gjør det mulig å forlenge avtalen med ett år. Manager Maurizio Sarri har tidligere uttalt at han ønsker å ha Giroud med seg videre - det er likevel ikke sikkert blir en realitet.

– Tro meg, jeg er veldig frustrert når jeg ikke er på banen. Men jeg ønsker ikke å vise det. Når du er et konkurransemenneske og har vært gjennom vanskeligheter i løpet av karrieren, må du holde frustrasjonen for deg selv og gjøre det om til positiv energi på banen, sa Giroud på onsdagens pressekonferanse før Europaliga-kvartfinalen mot Slavia Praha.

– Tro meg, jeg er ikke glad for å spille andrefiolin. Det er grunnen til at jeg sa at neste år må jeg få en mer viktig rolle i laget.

Chelsea og Giroud har med seg en 1-0-ledelse tilbake til London etter det første oppgjøret mot tsjekkerne og mye ligger til rette for avansement til semifinalen for en av turneringens største favoritter. Giroud er toppscorer i turneringen med ni mål og startet det første oppgjøret i Praha.

Den franske landslagsspissen sier at ballen er på Chelseas banehalvdel og at han vil sitte seg ned med klubbdirektør Marina Granovskaia etter sesongen for å legge de videre planene.

– Tingen er bare at jeg vil være fornøyd. At jeg er er 32 år, har vunnet VM og snart legger opp betyr ikke at jeg er fornøyd med å spille andrefiolin, sier Giroud.

Kjøpenekt skaper usikkerhet

Det kan imidlertid bli vanskelig for Chelsea å la Giroud forlate klubben til sommeren. Usikkerheten råder fremdeles rundt Chelseas overgangsnekt, som trolig blir anket hele veien til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Samtidig er Higuaín bare i klubben på lån, riktig nok med opsjon på forlengelse. Av øvrige spisser kan Michy Batshuayi og Tammy Abraham returnere fra sine respektive lån i Crystal Palace og Aston Villa.

Skulle overgangsnekten bli stående, betyr det at blåtrøyene ikke vil være i stand til å kjøpe nye spillere i sommer.

– Tingen er at vi fremdeles må finne ut om klubben har mulighet til å kjøpe spillere eller ikke, så det er kanskje litt forvirrende nå. Men vi kommer til å prøve. Det er ingen grunn til at de ikke skal gi meg ett år her etter alt jeg har oppnådd her. Men jeg må også være glad, sier Giroud.