Bildene av Llorente-målet dommeren ikke fikk se i VAR-dramaet

– Fra en vinkel er kanskje Fernando Llorente mål hands, sier Manchester City-manager Pep Guardiola etter Champions League-exiten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham er i semifinalen i Champions League etter at Fernando Llorente scoret 3-4-målet som gjorde at London-laget gikk videre med bortemålsregelen og 4-4.

Dommer Cuneyt Cakir brukte VAR for å se situasjonen flere ganger, før han falt ned på å la innbytter Llorentes scoring bli stående.

Manchester City-manager Pep Guardiola, som også måtte se Raheem Sterlings mål på overtid bli annullert på grunn av VAR, var rolig og fattet etter den bitre Europa-exiten.

– Jeg er tilhenger av VAR. Det er bare til å se Llorentes scoring. Fra en vinkel er kanskje målet hands, mens det kanskje ikke var hands fra dommerens vinkel, sier Guardiola.

Hangeland: – Ganske tydelig i armen

Den ene vinkelen kan ha vært bildene som ble vist i TV 2s Champions League-studio.

Se TV-bildene i videovinduet øverst!

– Se på disse bildene dommeren ikke får se. Det er mer hands enn bildene på VAR-skjermen. Det er fremdeles ikke hands, men her ser vi ganske tydelig at ballen er i armen før hoften. Det er en annen diskusjon, men disse bildene så ikke dommeren. Han så de tidligere bildene forfra, sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland, som er klar på at dommer Cakir gjorde rett.

– Dommeren tok rett avgjørelse. Dommeren er enormt i tvil selvfølgelig. Det er fryktelig press på dommeren i den situasjonen der, sier Hangeland.

Erik Thorstvedt er kritisk til forsvarsspillet til Manchester City på målet.

– Det må være korrekt av dommer ut fra de bildene, men man kan selvfølgelig stille spørsmål hvordan Llorente kan hofte inn en ball på corner fra to meter når alt de trenger å gjøre er å stenge igjen, så er de videre, sier TV 2s fotballekspert og den tidligere Tottenham-keeperen.

Skuffet kaptein

På spørsmål om det var en av de mest underholdende kampene han har spilt, svarte Manchester City-kaptein Vincent Kompany diplomatisk.

– Det er det eneste positive jeg kan ta ut av kampen. Den var fin for nøytrale. Det var kvalitet over hele banen, og begge lag gjorde helhjertede forsøk. Det var bra for Champions League, bra for Premier League og bra for fotballen, sier stopperkjempen.

Kompany mener at laget hans dominerte begge omgangene, og medgir at de hadde marginene mot seg. Overfor svensk Viasat er han noe tvetydig når han får spørsmål om hva han synes om VAR-avgjørelsene.

– Jeg vet ikke lenger … Jeg prøver å forstå hva som er hands og ikke hands. Jeg synes systemet er bra, men vi trenger noen år til for at alle skal forstå hva det egentlig gjør. Med gamlemåten vinner vi nok og går videre, og med den nye måten må vi innse at marginene noen ganger ikke er med oss, sier belgieren.