SUKSESS: Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø tok stafettgull sammen i VM i Östersund.
SUKSESS: Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø tok stafettgull sammen i VM i Östersund. Foto: Frode Sunde.

Bø-brødrene hedret etter supersesongen

Onsdag ettermiddag ble Tarjei Bø (30) og Johannes Thingnes Bø (25) hedret i Stryn kulturhus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere hundre møtte opp for å hylle dem.

Thingnes Bø ble tildelt kulturprisen, som er «en heder og takk til personer som har utført et verdifullt og oppofrende kulturarbeid i kommunen», ifølge Stryn kommunes nettsider.

– Det er Stryn kommune sin høyeste pris. Tarjei har vunnet den for mange år siden, og nok en gang klarer jeg å følge i Tarjei sine fotspor. Så da kan jeg «checke» den av på listen, sier en spøkefull Thingnes Bø til TV 2.

– Var det på tide at han fikk den?

– Vi blir litt blendet av at Johannes er så mye bedre enn meg nå, så det er godt å få minnet på at han ligger på etterskudd på visse ting fortsatt, svarer storebroren med et glimt i øyet.

Nå ser Bø-brødrene frem til noen rolige dager i hjembygden.

– Jeg sa til konen i forrige uke at den six-packen du så i vinter, ser du ikke før til neste vinter. Nå er det på med fettet og kosen, ler Thingnes Bø.

Særlig Thingnes Bø har hatt en fenomenal sesong.

25-åringen vant 16 av 25 renn han gikk i verdenscupen, noe som er rekord for flest seirer i én sesong. I tillegg tok han fire gull i VM i Östersund, der ett av dem var individuelt.

Der fikk også storebror Tarjei en opptur. 30-åringen tok én individuell medalje og var en del av stafettlaget som tok gull.

Ordfører i Stryn, Sven Flo, forklarer markeringen med at de ønsket å gi noe tilbake for opplevelsene de har fått denne sesongen.

– Vi mener vi må gi dem honnør for innsatsen og den fantastiske markedsføringen de gjør for skiskyting og fremtidig rekruttering, men også for hjemkommunen, sier Flo til lokalavisen Fjordingen.

Skiskytterbrødrene setter stor pris på markeringen.

– Vi er så stolt over å være stryninger. Det er den støtten vi liker aller best, slår Tarjei Bø fast.

– Vi er utrolig takknemlige. Det er dette som er så fint med Stryn, alle kjenner alle. Vi er rett og slett en superkommune, følger lillebroren opp.