Emilia Clarke og Kit Harington i første episode av den aller siste sesongen av fantasyserien «Game of Thrones».
Emilia Clarke og Kit Harington i første episode av den aller siste sesongen av fantasyserien «Game of Thrones». Foto: HBO via AP

Fjernet seks minutter av første Game of Thrones-episode

Mens seerne i Kina raser over manglende sexscener, innrømmer en av hovedstjernene at hun forsøkte å forhindre sin egen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Obs! Inneholder spoilers.

Natt til mandag var det endelig tid for premiéren på den åttende og aller siste sesongen av fantasyserien «Game of Thrones».

Kampen om jerntronen skal avgjøres, og mange spør seg hva som vil skje når de levende og døde møtes til det som skal være TV-historiens dyreste slag.

På det meste skal så mange som 17,4 millioner seere ha fulgt premieren. Det er rekordtall. Også her hjemme i Norge benkret ihugga nordmenn seg foran skjermen i løpet av morgentimene, noe som resulterte i at strømmetjenesten HBO Nordic opplevde store problemer.

Fjernet flere scener

Men ikke alle de 17,4 millioner seerne fikk se den første episoden i sin helhet. I Kina ble nemlig seks minutter med vold og sex klippet vekk, ifølge CNN.

Den kinesiske mediegiganten Tencent eier rettighetene til serien i landet. HBO er ikke tilgjengelig i Kina, noe som gjør den sensurerte versjonen til det eneste lovlige alternativet for fansen.

Selskapet skal, ifølge CNN, ha kuttet vekk en sexscene, nærbilder av at mennesker blir drept og grovt språk.

Flere kinesiske seere raser nå mot strømmetjenesten etter sensureringen. Noen foreslår å saksøke selskapet, mens andre uttrykker sitt sinne på det sosiale mediet Sina Weibo.

– Jeg er villig til å betale Tencent for dette programmet, men hvordan kan jeg se det når de kutter så mange scener? Jeg må laste ned episoden fra internett etter hvert, skriver en bruker på nettsiden ifølge CNN.

Det er ennå usikkert hvem som krevde sensureringen. CNN har ikke lykkes i å få en kommentar fra verken HBO, Tencent eller kinesiske myndigheter.

Ville forhindre sexscene

Mens seerne raser over manglende sexscener, avslører en av hovedstjernene en noe overraskende konflikt innad i produksjonen.

I første episode av sesong åtte er vi vitne til at Cersei Lannister (Lena Headey) omsider har sex med Euron Greyjoy (Pilou Asbaek).

Ifølge australske News skal Headey lenge ha forsøkt å forhindre sexscenen.

Hun skal ha kranglet med produsentene David Benioff og DB Weiss på utviklingen i forholdet mellom Cersei og Euron.

– Jeg fortsatte å si: «Hun vil ikke, hun vil ikke, hun vil fortsette å kjempe». Men Benioff og Weiss vet hva de driver med, skal stjernen ha uttalt.

Også Asbaek skal ha vært lite begeistret over scenen.

– Vi hadde mange diskusjoner, skal Asbaek ha sagt, ifølge News.