Disse stjernene topper Solskjærs ønskeliste: – Vi skal skape et verdensklassemiljø

Ole Gunnar Solskjær bekrefter at det vil bli flere spillerkjøp på Old Trafford i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United var fullstendig sjanseløse i returkampen i kvartfinalen mot Barcelona i Champions League og tapte 0-3.

Se hvordan Barcelona ydmyket Manchester United øverst!

Arsenal og Tottenham er i førersetet i kampen om en topp fire-plassering, og sesongen kan dermed ende med at Champions League-plassen glipper for Manchester United neste sesong.

Ifølge Manchester Evening News har Manchester United-ledelsen lovet Ole Gunnar Solskjær minst tre stjernesigneringer i sommer. Trolig blir det fire stjernekjøp på Old Trafford ettersom Ander Herrera skal være på vei til franske PSG.

– Vi har for øyeblikket gjort det veldig, veldig bra med tanke på at vi kom til kvartfinalen, og fremdeles kjemper om en topp fire-plassering. Men vi har en jobb å gjøre med å gjenoppbygge laget, og det starter med trenerne og spillerne. Og selvsagt vil det komme en eller to spillere inn i sommer som vil forsterke troppen, bekreftet Solskjær på pressekonferansen etter 0-3-nederlaget mot Barcelona.

SKAL STYRKE TROPPEN: Ole Gunnar Solskjær.
SKAL STYRKE TROPPEN: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Manu Fernandez

Nordmannen er ikke i tvil om hva planen for de neste sesongene er.

– Vi må få det beste ut av hverandre, og skape et miljø med topp holdninger og et verdensklassemiljø hver eneste dag. Det er fordi vi allerede har gode spillere her som det føles godt å jobbe med, sa Solskjær på pressekonferansen.

Disse står på Solskjærs ønskeliste
Ifølge flere engelske medier, deriblant The Daily Mirror, er det for foreløpig fire spillere Ole Gunnar Solskjær ønsker å sikre seg i sommer.

Jadon Sancho topper Solskjærs ønskeliste. Borussia Dortmunds tenåringssensasjon vil imidlertid trolig koste over én milliard i overgangssum, men blir sett på som en perfekt investering for fremtiden.

På andreplass på ønskelisten står Chelseas midtbanetalent Callum Hudson-Odoi. 18-åringen skal imidlertid også være sterkt ønsket av Bayern München, og det er usikkert om Chelsea er villig til å selge stortalentet til en rival i Premier League.

Crystal Palaces back Aaron Wan-Bissaka skal være den tredje spilleren på Manchester Uniteds ønskeliste. Ole Gunnar Solskjær og resten av trenerteamet på Old Trafford skal være desperat etter å styrke troppen på backplass på grunn av de svake prestasjonene til Ashley Young og fordi Antonio Valencia forlater klubben ved sesongslutt.

Den siste spilleren Solskjær håper å kunne sikre seg i sommer er Napolis stjernemidtstopper Kalidou Koulibaly. Han har stått på ønskelisten til Manchester United i lang tid, men blir en dyr investering for klubben. Ifølge italienske medier krever Napoli nærmere én milliard for 27-åringen.

I tillegg til disse fire spillerne har Manchester United i lang tid fulgt Sporting Lisboas midtbanespiller Bruno Fernandes og Benficas høyt verdsatte angriper Joao Felix. Det er imidlertid usikker om klubben vurderer et bud på disse to.

Nevnte Valencia, Marcos Rojo, Matteo Darmian, Ander Herrera og Juan Mata er blant spillerne som er på vei ut portene på Old Trafford i sommer.

– Det må skiftes ut mye
TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener Solskjær har en stor jobb å gjøre på overgangsmarkedet i sommer.

– Solskjær har en stor jobb på overgangsmarkedet sammen med de andre sportslige ansvarlige, både denne sommeren og i januar, for det må skiftes ut mye. De så i dag hvor listen ligger. De ser også et lag som Ajax med moderne, gode ballspillere som flytter beina og er gode sammen, sa Mathisen i TV 2-studio etter Barcelonas nedsabling av Manchester United – og fikk full støtte av ekspertkollega Brede Hangeland.

– Det er ingen tvil om at de må ha forsterkninger på midtstopperplass. Phil Jones og Chris Smalling har vært der i ti år, men de blir ikke bedre eller enere. De blir aldri Nemanja Vidic eller Rio Ferdinand. Victor Lindelöf er en bra stopper, men alle i den stoppergjengen skriker etter å spille med en stor sjef som virkelig binder forsvaret sammen, i tillegg til en som kan spille ut bakfra, mente Hangeland.