NAZIHILSEN: Det stormet rundt Wayne Hennessey da han gjorde denne gesten under en lagmiddag. Lagkamerat Max Meyer postet det på Instagram.
NAZIHILSEN: Det stormet rundt Wayne Hennessey da han gjorde denne gesten under en lagmiddag. Lagkamerat Max Meyer postet det på Instagram. Foto: Max Meyer, Instagram

Premier League-keeper slapp unna straff – visste ikke hva nazihilsen var

Wayne Hennessey (32) får betalt for ikke å ha fulgt med i historietimene.

I januar i år havnet Crystal Palace-keeperen i trøbbel. En lagkamerat tok et bilde under en lagmiddag, der Hennessey så ut til å gjøre en nazihilsen bakerst i bildet.

Selv forklarte 32-åringen gesten med at han ropte til fotografen for å få fortgang på sakene.

Det engelske fotballforbundet (FA) så nærmere på saken. Hennessey risikerte utestengelse, men tidligere denne måneden ble han frikjent etter en høring.

Nå har FA sluppet forklaringen i skriftlig format, melder BBC. Der ble det slått fast at målvakten viste en «beklagelig grad av uvitenhet» om Adolf Hitler, fascismen og naziregimet.

I sitt forsvar viste waliseren til flere bilder fra kampsituasjoner der han har ropt og gjort en lignende armbevegelse, noe som ble tatt med i betraktningen da han ble frikjent. To av tre dommere ga ham medhold.

Helt fra starten av høringen hevdet Hennessey at han ikke visste hva en nazihilsen var.

«Enn så usannsynlig som det kanskje høres ut for oss fra en eldre generasjon, avviser vi ikke den påstanden som usann. Faktisk, da vi kryssundersøkte dette, viste Mr. Hennessey en betydelig – noen vil kanskje også si beklagelig – uvitenhet om alt som omhandler Hitler, fascisme og naziregimet», heter det i konklusjonen, ifølge BBC.

I ungdomsårene gikk Hennessey på skole i Wales, før han senere sluttet seg til Manchester Citys akademi. I et intervju med Daily Post foran EM i 2016 kommer det frem at målvakten aldri var særlig skolelys.

– Han var en stille og grei gutt, som bare fikk ting unnagjort. Han var ikke særlig akademisk, og hans beste fag var definitivt gym. Jeg tror ikke han likte skolen noe særlig, sa keeperens tidligere gymlærer, Wyn Pritchard, til avisen.

32-åringen står med 82 landskamper for Wales. Han startet sesongen som Crystal Palaces førstevalg i mål, men har den siste tiden måttet vike for jevngamle Vicente Guaita.