Solskjær: – Jeg vil vinne trippelen som manager

Ole Gunnar Solskjær håper på å kunne lede Manchester United til trippelen som manager i løpet av de kommende årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

20.00: Se Barcelona – Manchester United

Etter en imponerende innsats som vikarmanager ble Ole Gunnar Solskjær i slutten av mars ansatt som permanent manager i Manchester United. Nordmannen skrev under på en treårskontrakt med klubben.

46-åringen avgjorde som kjent Champions League-finalen mot Bayern München som spiller i 1999, og sørget for at Manchester United tok en historisk trippeltriumf etter seier både i FA-cupen og Premier League i tillegg til Champions League.

Foran tirsdagens TV 2 Sport 1-sendte kvartfinaleretur mot Barcelona røper Solskjær at målet hans er å lede Manchester United til en trippeltriumf også som manager.

– Jeg mener det er standarden vi må sette. Vi kan gjøre det en dag, fastslår Solskjær i et intervju med ESPN.

Manchester United-sjefen innrømmer imidlertid at det kan bli svært tøft å kopiere bragden fra 1999.

– Det kommer til å bli vanskeligere nå. Fotballen har endret seg og det finnes flere klubber med masse penger. I England, så er det svært tøft å bli blant de seks beste, medgir han.

– Og i Europa så har du klubber som Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona, Bayern München, Juventus. Det kommer til å bli vanskelig, men det er ikke umulig, fortsetter Solskjær om mulighetene til å lede Manchester United til trippelen som manager i løpet av de kommende årene.

Mindre effektive

Siden bragden i Paris i Champions League tidligere denne sesongen har Uniteds resultater og spill fått seg en markant knekk. Manchester United står med fire tap på sine seks siste kamper. Begge 2-1-seirene hjemme mot Watford og West Ham var av det heldige slaget.

Effektiviteten som var høy i starten under Solskjær, har dabbet av. Målene sitter langt mer inne for United.

– Du må ta sjansene du får. Det er grunnen til at de beste spissene også er de dyreste. Vi har øvd på avslutninger. Sist hadde vi et par ålreite muligheter, men du kan ikke score når du ikke setter keeperen på prøve, sa Solskjær på pressekonferansen før kampen.

– For oss handler det om selvtillit. Vi vet at vi kan skape sjanser og kan være målfarlige.

I den første kvartfinalekampen hadde ikke United en eneste avslutning på mål. Solskjær vet godt at laget må prestere bedre tirsdag kveld.

– Vi greide ikke å utstråle autoritet i hjemmekampen, og det må du gjøre mot et lag som Barcelona. Vi vet at vi kan spille bedre, for vi må holde på ballen og spille vår fotball. Samtidig må vi forsvare oss bra.

– Det gjør ikke meg noe om vi først scorer i det 93. minutt og må spille ekstraomganger. Vi har et godt trent lag.

Svak Spania-statistikk

Historisk har Manchester United klart seg svært dårlig i Spania. Rødtrøyene står med kun 3 seirer på totalt 25 borteoppgjør mot spanske lag. Senest i desember røk United i en gruppekamp mot Valencia på Mestalla. Det skulle bli noe av det siste José Mourinho gjorde før han ble erstattet av Solskjær.

Samtidig var det nettopp på spansk jord at Manchester United i 1999 snudde og vant mesterligafinalen mot Bayern München. Det skjedde på Camp Nou med Solskjær som overtidshelt. Onsdag er kristiansunderen tilbake på den ikoniske arenaen 20 år etter.

Skulle det mot alle odds bli United-avansement tirsdag kveld, venter Liverpool etter alle solemerker i Champions League-semifinalen. Jürgen Klopps lag slo Porto 2-0 i den første kvartfinalekampen. Manchester United og Liverpool har aldri møtt hverandre på øverste nivå i europacupen.