– Jeg ser bare ikke at Barcelona selger ham

Ole Gunnar Solskjær nektet å svare på spørsmål om Philippe Coutinho kan være aktuell for Manchester United. La Liga-ekspert Guillem Balagué tror Solskjær bare kan glemme å få brasilianerens underskrift.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

20.00: Se Barcelona – Manchester United

Da Ole Gunnar Solskjær møtte pressen i forkant av kvartfinalereturen mot Barcelona svarte nordmannen villig på de aller fleste spørsmål.

Se hvordan det gikk i den første kampen mellom Manchester United og Barcelona øverst!

Men det var et spørsmål 46-åringen ikke ville svare på. Det handlet om Barcelonas Philippe Coutinho. 26-åringen ble Barcelonas dyreste spiller noensinne da han ble hentet fra Liverpool for massive 1,6 milliarder kroner under januarvinduet i 2018.

Coutinho har imidlertid ikke overbevist etter overgangen til Camp Nou, og ifølge både engelske og spanske aviser skal han være Ole Gunnar Solskjærs førsteprioritet på overgangsmarkedet i sommer.

Barcelona tror at Coutinho kan forbedre seg, og vil gi ham en ny sjanse neste sesong
La Liga-ekspert Guillem Balagué

– Ser ikke at Barcelona selger ham
Men Solskjær nektet å svare på om han ønsker seg Coutinho til Old Trafford.

– Han er Barcelona-spiller, han er Barcelona-spiller, slo Solskjær fast på pressekonferansen da en spansk reporter spurte Solskjær om han ville hente Coutinho til Manchester United i sommer

La Liga-ekspert Guillem Balagué tror Solskjær bare kan glemme å få brasilianerens underskrift.

– Jeg ser ikke at Barcelona vil slippe ham. Det kreves i så fall ekstremt mye penger på bordet. Barcelona tror imidlertid at Coutinho kan forbedre seg, og vil gi ham en ny sjanse neste sesong, sier Balagué til TV 2 Sporten.

Han har forståelse for at Manchester United jakter på en spiller som Coutinho.

– En spiller av Coutinhos kaliber er en spiller Manchester United trenger for å komme tilbake der de ønsker å være, poengterer han.

Overbevist om at Pogba blir værende
En spiller som kan være på vei bort fra Manchester United er midtbanestjernen Paul Pogba.

Franskmannen uttalte nylig at det ville være en drøm for ham å spille for Real Madrid, og det satte fyr på spekulasjonene om at midtbanestjernen kan bli solgt for en gigantsum i sommer.

Balagué tviler sterkt på at Manchester United vil selge sin franske VM-vinner.

– Jeg tror ikke United selger Pogba, for klubben må ikke selge. Dessuten har han ingen utkjøpsklausuler i sin kontrakt. Totalt vil en slik overgang koste rundt fem milliarder kroner om man tar med overgangssummen, sign-on-fee, penger til agent Mino Raiola og så videre. Så mye penger vil ikke Real Madrid bruke. De vil heller bruke penger på å forsøke å kjøpe Eden Hazard og Christian Eriksen, og vente på Kylian Mbappé, som de ønsker å kjøpe og dyrke som sin superstjerne de neste sju-åtte årene, poengterer La Liga-eksperten.

– Overrasket over at Solskjær fikk jobben nå
Den nåværende BBC-eksperten innrømmer at han ble overrasket over at Ole Gunnar Solskjær fikk jobben som permanent Manchester United-sjef allerede nå.

– Jeg er overrasket over at de ikke ventet til slutten av sesongen med å gi ham jobben permanent. Etter at han fikk jobben permanent har United vel to seire på sine seks siste kamper, og spillerne virker litt mer avslappet. Det gode som de gjorde i starten med Solskjær har ikke fungert de siste kampene, konstaterer han.

Han mener likevel det var riktig å gi jobben til Solskjær.

– Det var ingen andre kandidater, og jeg kan se at Solskjær kan forbedre laget. Men det er for stor avstand til lag som Liverpool og City. Eierne må bruke penger for å bringe United tilbake til å bli en tittelutfordrer igjen. Det er ikke bare opp til Solskjær, men alle i klubben må bidra slik at Manchester United kan være en tittelutfordrer igjen. Men jeg tror ikke det vil skje før om to til tre år, oppsummerer eksperten.

Barcelona vant som kjent den første kvartfinalekampen mot Manchester United 1-0 på Old Trafford. Balagué mener Manchester United allerede er sjanseløse til avansement til en semifinale.

– Barcelona var helt overlegne i den første kampen, og nå er spillerne og Messi i superform og fikk hvilt i helgen. Jeg ser ikke at det skjer, sier han om mulighetene for at Manchester United skal kunne snyte Barcelona for en semifinaleplass i Europas gjeveste klubbturnering.