MÅ SNU KAMPEN: Manchester United ligger under 0-1 mot Barcelona etter oppgjøret på Old Trafford.
MÅ SNU KAMPEN: Manchester United ligger under 0-1 mot Barcelona etter oppgjøret på Old Trafford. Foto: Carl Recine

Solskjær advarer United-stjernene: – Gir du dem rom, sliter du

Ole Gunnar Solskjær har ikke tenkt til å legge seg bakpå mot Barcelona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag fra kl. 20.00: Se Barcelona-Manchester United på TV 2 Sport 1 eller Sumo!

Mot PSG kjempet Manchester United seg videre etter å ha spilt svært defensivt på bortebane.

Solskjær advarer mot at en defensiv taktikk kan koste dem mot Barcelona, og er skuffet over eget lags innsats i hjemmekampen mot katalanerne.

Der hadde ikke de røde djevlene et eneste skudd på mål.

– Vi preget ikke kampen på hjemmebane. Vi beholdt ikke ballen, og skapte ikke de sjansene vi burde ha gjort. Det må du gjøre mot Barcelona.

– Mot Barcelona kan det komme noen rare resultater, når de har ballen i 80 prosent av kampen og ikke vinner. Da vinner de vanligvis. Vi vet at vi må prestere bedre og spille vårt spill. Hvis du gir Suárez, Messi, Coutinho og de spillerne tid med ballen og lar dem skape sjanser, vil du slite. Jeg håper ikke at vi blir stående fast rett utenfor boksen, advarer kristiansunderen på pressekonferansen forut for returkampen.

– Det må vi være realistisk nok til å innse

Solskjær ser imidlertid for seg at Barcelona kommer til å ha ballen mye mot dem.

– Det er i DNA-et til spillerne å ville ha ballen. Jeg ser ikke for meg at de kommer til å la oss få den, så når vi har den, må vi bruke den bra, slår han fast.

På Old Trafford, særlig i andre omgang, hadde United perioder der de presset. Det resulterte som oftest bare i innlegg som Barcelona-forsvarerne klarte å klarere.

– Gerard (Piqué, journ. anm) og Lenglet forsvarte seg veldig bra. Det er kanskje ikke slik man trenger gjennom Barcelona-forsvaret. Noen ganger er det kontringer, andre ganger er det gjennom raskt spill. Vi må være på vårt beste på alle områder – teknisk, fysisk, mentalt og taktisk, understreker Solskjær.

– Vi spiller mot et fantastisk lag, og må være realistisk nok til å innse at vi må spille på vårt beste for å ha sjans mot slike spillere, tilføyer han.

Forventer mye fra spissene

Da United tapte 0-1 på onsdag, kom Anthony Martial og Jesse Lingard inn fra benken. Duoen var svært sentral da de røde djevlene kjørte over motstanderne like etter at Solskjær tok over etter José Mourinho.

På spørsmål om hvor viktig det er at Martial og Lingard finner tilbake til den gnistrende formen, svarer Solskjær at han forventer store ting uansett hvem som danner angrepsrekken mot Barcelona.

– Vi trenger at angrepsspillerne leverer. Vi må forsvare oss bra, men du må ha det lille ekstra for å score mot slike lag. Jeg forventer at dem som er på banen viser seg fra en god side. Det må vi, for vi var ikke gode nok hjemme, understreker han.

Tirsdag fra kl. 20.00: Se Barcelona-Manchester United på TV 2 Sport 1 eller Sumo!