Alexander Kristoff har kontrakt med Team UAE Emirates ut denne sesongen, men etter den sterke vårsesongen er flere lag interessert i nordmannen
Alexander Kristoff har kontrakt med Team UAE Emirates ut denne sesongen, men etter den sterke vårsesongen er flere lag interessert i nordmannen Foto: Dirk Waem

Fransk gigantsatsing kan bli Kristoffs nye arbeidsgiver

Total Direct Energie skal være interessert i å signere Alexander Kristoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens UAE Team Emirates-rytteren lørdag lå på hotellsengen og slappet av kvelden før Paris-Roubaix, var hans agent Joona Laukka på jobb.

TV 2 observerte da at finnen - som har et titalls ryttere i sin stall - ankom Ibis-hotellet i utkanten av startbyen Compiegne og gikk rett i møte med Total Direct Energies sjef, Jean-René Bernaudeau.

Ingen trenger å tvile på hva som var tema i samtalene: Kristoffs fremtid.

Misfornøyd

31-åringens kontrakt med UAE Team Emirates går ut etter denne sesongen, og Laukka har ansvaret for å sondere markedet, sjekke ut interessen og skaffe klienten sin en lukrativ avtale.

– Det er samtaler med diverse lag. Total er interessant, så får vi se hva som skjer, skriver Kristoff i en tekstmelding til TV 2.

Han er han tilbake i Norge, klar for påskeferie, etter at seierssjansen hans punkterte i Paris-Roubaix. Uansett så har Kristoff hatt en råsterk vår, og definitivt styrket sin verdi etter seieren i Gent-Wevelgem og tredjeplassen i Flandern Rundt.

Samtidig har han ikke lagt skjul på at han ikke er fornøyd med tingenes tilstand i Team Emirates. Etter Fernando Gavirias inntog i vinter, har han blitt redusert til en opptrekker i spurtene. Samtidig har han ikke den støtten i klassikerne som en rytter av hans kaliber burde hatt. Hans nåværende arbeidsgiver ønsker imidlertid å tilby ham en ny kontrakt utover denne sesongen. Kristoff avviser ikke denne muligheten, men er også åpen for å skifte arbeidsgiver.

Styrker satsingen

Det franske prokontinental-laget Total Direct Energie er for øyeblikket på prokonti-nivå, som er divisjonen under World Tour. De har imidlertid oppgradert satsingen sin.

Foran denne sesongen signerte de den tidligere Flandern- og Paris-Roubaix-vinneren Niki Terpstra. Og i forkant av Paris-Roubaix skiftet laget navn fra Direct Energie til Total Direct Energie. Laget - som ifølge Cyclingnews har et budsjett på i underkant av 10 millioner Euro - vil etter navnebyttet få tilført mer penger fra sponsoren. Og de ønsker å søke om å få World Tour-status i 2020, som vil gi dem garantert startplass i de aller største sykkelrittene.

– Total kan absolutt være et bra lag for Kristoff. De har en enorm økonomisk ryggrad og tenker langsiktig. De har ikke en spurter av Kristoffs kaliber per nå. Og i klassikerne kan han og Terpstra utfylle hverandre. En slik signering kan være gull for laget og for Kristoff, mener Dag Otto Lauritzen.

Da TV 2s sykkelekspert møtte lagets sjef, Jean-René Bernaudeau, i forbindelse med Paris-Roubaix denne helga, var franskmannen nysgjerrig på den norske rytteren.

– Han vil ha folk som ikke bare er gode ryttere, men som også som har den rette personligheten. De må ha kjemi og han må kunne stole på rytteren. Han ønsket derfor å bli bedre kjent med Kristoff. Jeg mener Kristoff definitivt kan være en mann som passer godt inn der, sier Lauritzen.

Flere kan være på vei

Ubekreftede rykter i miljøet vil også ha det til at Total Direct Energie snuser på den franske vinnermaskinen Julian Alaphilippe fra Deceuninck Quick-Step.

– Det sies at de har signert Alaphilippe for fem år. Det viser i så fall at denne satsingen er langsiktig.

Når vi i tillegg vet at de fra før har det franske stjerneskuddet Lilian Calmejan i sine rekker, som vant en Tour de France-etappe i sin debut der i 2017, så kan dette virkelig være et lag å se opp for i fremtiden. Til sommeren har de sikret seg et såkalt wild card til Tour de France.

– Det er tydelig at Kristoff ikke er hundre prosent komfortabel der han er. Situasjonen hans ble snudd på hodet da en av verdens beste spurtere kom inn i laget. Kristoff har lyst til å være noe annet enn bare en opptrekker, selv om han får sjansen i klassikerne. Hvis han finner det rette laget, så kan det være en bra avslutning av hans karriere, selv om han fortsatt har en del år igjen av den, sier Dag Otto Lauritzen.

Men det er flere enn Total Direct Energie som skal være interessert i å sikre seg signaturen til Kristoff. TV 2 vet at noen av dem ønsker en rask avklaring, men reglene i sykkelsporten er slik at man uansett ikke har lov til å annonsere en overgang før etter 1. august.