Mann (75) drept av verdens farligste fugl

Den emu-aktige fuglen viste ingen nåde med eieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En fugle-oppdretter i USA led en smertefull død da han falt i bakgården sin i Gainesville i Florida fredag, skriver CNN.

75-åringen skal ha falt ved et uhell, og ble deretter angrepet av en av sine egne kasuarfugler.

Mannen ble fraktet til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Kasuarer er kjempestore ikke-flygende strutsefugler. De stammer opprinnelig fra Australia og Ny-Guinea og er verdens tredje høyeste og nest tyngste fugl, kun overgått av struts og emu.

Fuglen kan bli to meter høy og 60 kilo tung. De kan løpe i en hastighet på 50 kilometer i timen og hoppe to meter.

– Det ser ut til at det har vært et uhell. Slik jeg forstår det falt eieren i nærheten av fuglen og ble da angrepet, sier lederen for det lokale brannvesenet ifølge NTB.

Det er ikke kjent eksakt hvordan han ble drept.

Dødelig spark

Vilt-myndighetene i Florida klassifiserer fuglen som en fare for mennesker, og plasserer den i samme farekategori som alligatorer, treleoparder og honninggrevlinger, skriver CNN.

Enorme klør:

San Diego Zoo slår fast at det er den farligste fuglen i verden, og at hver av de tre tærne på føttene har sylskarpe og livsfarlige klør som kan bli opp mot 10 cm lange.

– Kausuarer kan kutte opp et rovdyr eller potensiell trussel med ett enkelt spark, skriver dyreparken.

Tidligere denne måneden la en australsk paleontologi-student ut et bilde som viser fuglens dinosaur-aktige ben og fryktinngytende klør. Bildet fikk oppmerksomhet i media verden over.

– Holder i kloen til en kasuar-hann. I tilfelle noen av vennene dine fortsatt trenger å bli overbevist om at fugl er lik dinosaur, skrev Sarah Davis under bildet.

– Ikke løp!

I 2016 fikk en kvinne nærkontakt med fuglen på en strand i Queensland, Australia. De nysgjerrige fuglene løp etter kvinnen, men gikk heldigvis ikke til angrep. Kvinnen gjorde nemlig mye riktig i situasjonen.

Se video av nærkontakten i videovinduet øverst.

Organisasjonen Save the Cassowary har følgende råd dersom man får nærkontakt med fuglen.

– De må behandles med respekt. De er kjent for å angripe mennesker når de har egg. Man må ikke nærme seg kyllingene eller familiegrupper. Hvis du blir konfrontert, må du holde roen og rygge sakte unna. Beskytt ditt frontparti med en ryggsekk eller lignende, og søk dekning bak et tre om mulig. Ikke løp, da kasuarene løper raskere enn de fleste mennesker.

Fuglen blir spist som mat i deler av New Guinea, men dette er ikke tillatt i USA, der kun brukes som kjæledyr.

Det er foreløpig ikke kjent hva som skjer med fuglen som tok livet av eieren.

LIVSFARLIG: Den karakteristiske fuglen ser ut som en vandrende parykk, men utseendet kan bedra. Kausuarer regnes som verdens farligste fugl. Foto: Wikimedia Commons
LIVSFARLIG: Den karakteristiske fuglen ser ut som en vandrende parykk, men utseendet kan bedra. Kausuarer regnes som verdens farligste fugl. Foto: Wikimedia Commons