TAP: Casper Ruud tapte etter tre sett mot chilenske Christian Garín.
TAP: Casper Ruud tapte etter tre sett mot chilenske Christian Garín. Foto: Geoff Burke

Ruud tapte sin første ATP-finale

Casper Ruud tapte 1-2 i finalen i ATP-turneringen i Houston med sifrene 6-7, 6-4, 3-6 for Christian Garín fra Chile.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Casper Ruud tapte sin første ATP 250-finale mot chilenske Christian Garín søndag.

22 år gamle Garín vant med 7-6, 4-6, 6-3.

– Jeg må gratulerer Christian og hans lag med seieren. Han hadde mest å gi på slutten og var den beste spilleren. Vi var gode venner utenfor og gode konkurrenter på banen. Jeg håper vi kan møtes mange ganger og ha et godt forhold i fremtiden, sier Ruud til arrangøren.

Det var Ruuds første finale på ATP-nivået og den første for en norsk tennisspiller siden faren Christian tapte ATP-finalen i Båstad i 1995 for brasilianske Fernando Meligeni.

Ruud er nummer 95 på verdensrankingen, mens motstander Garín er i skrivende stund er på 73. plass.

– Det er selvfølgelig litt skuffende og synd med tap, men jeg ga alt jeg hadde og prøvde så godt jeg kunne. Mer kan man ikke gjøre, sier Ruud til TV 2.

Ruud fikk ingen god start på kampen. Han havnet under både 1-3 og 2-4 etter at chileneren brøt Ruuds serve. I semifinalen viste nordmann voldsom karakter da han snudde et tøft utgangspunkt og vant det første settet. Det gjorde han også i finalen.

Ruud vendte 2-4 til 5-4, før Garín slo tilbake og utlignet til 5-5. Spillerne tok dermed ett game hver og settet gikk til tie break. Der var nordmannen for svak, tapte 4-7 og havnet ett sett i bakleksa etter 57 minutters spill.

Også i det andre settet startet det trått. Garín tok fort ledelsen 1-0 og hadde tre breakballer på Ruud til å gå opp til 2-0. Men nordmann slo tilbake og reddet 1-1.

Chileneren gikk opp i 2-1, før Ruud utlignet til 2-2 etter et intenst game. Nordmannen fulgte opp med å bryte motstanderens serve og deretter gå opp til 4-2. Garín slo tilbake, før Ruud igjen økte til to games ledelse og 5-3. Chileneren reduserte, før Ruud tok vare på settball og utlignet til 1-1.

I det siste settet klarte nordmannen i henge med chileneren til 2-2, men så økte Garín helt til 5-2. Ruud gikk mot slutten av settet opp til 3-5.

Ruud vil mandag gjør et voldsomt byks på den ferske verdensrankingen. Han kommer til å plassere seg blant de 70 beste spillerne i verden, en kraftig forbedring av Ruuds tidligere bestenotering som var 94. plass.

Ruud og Garín har møtte hverandre nettopp i en annen turnering. Chileneren slo nordmannen 6-4, 6-4 i semifinalen i ATP-turneringen i São Paulo i starten av mars.