Her jubler Thomas Syversen med vinnerhånden ess-ni. 28-åringen gratuleres av kompisene Fredrik Akerholt, Preben Stokkan - som kom fjerdeplass- og Henrik Tollefsen.
Her jubler Thomas Syversen med vinnerhånden ess-ni. 28-åringen gratuleres av kompisene Fredrik Akerholt, Preben Stokkan - som kom fjerdeplass- og Henrik Tollefsen.

Thomas (28) ble norgesmester og vant over 1,3 millioner i poker

Profesjonell pokerspiller gikk til topps i Dublin.

Thomas Syversen er ny norgesmester i poker.

28-åringen fra Moelven viste seg til slutt som den sterkeste spilleren av totalt 1168 nordmenn som stilte opp i hovedturneringen som ble avholdt i Dublin.

Seieren sikret Syversen 140 330 Euro i premiepenger - det tilsvarer over 1,35 millioner norske kroner.

– Jeg har ikke tenkt så mye på hva jeg skal bruke pengene på. Det blir kanskje å reise litt mer og spille litt flere turneringer, sier Syversen etter å ha sikret seg tittelen.

På andreplass endte Christan Arstad. Han er nå 81 190 Euro (780 000 kroner) rikere.

– Jeg er strålende fornøyd. Jeg føler egentlig ikke at jeg kunne gjort så mye annerledes, sier Arstad til TV 2.

Var stor chipleader

Norgesmester Syversen startet finaledagen med nest mest sjetonger. Gjennom hele finalebordet viste han solid spill, og spesielt etter at han slo ut forhåndsfavoritt Preben Stokkan var Syversen i god forfatning.

– Jeg følte meg ganske komfortabel etter den hånden mot Preben, sier Syversen.

Preben Stokkan endte på fjerdeplass, mens Espen Wiig endte på tredjeplass.

I duellen mot slutten hadde Thomas Syversen klart mest sjetonger.

Det gjorde at Christan Arstad måtte gamble litt. Han gikk all-in med kortene dame-sju og fikk syn av Syversen med ess-ni. Arstad så ut til å berge seg da det kom en sjuer på det fjerde av fem kort, men på det aller siste kortet kom en nier slik at Thomas Syversen kunne slippe jubelen løs.

– Jeg er veldig imponert over det spillet Thomas har vist gjennom dagen. Jeg synes han har spilt tilnærmet feilfritt gjennom hele finalebordet, sier TV 2-ekspert Sverre Krogh Sundbø.

Heltidsspiller

Thomas Syversen er en kjent skikkelse i det norske pokermiljøet og har det siste året satset på poker på heltid. Det er med andre ord langt i fra tilfeldig at nettopp han gikk til topps i Dublin.

– Thomas er en veldig god pokerspiller og en god venn av meg. Så når jeg ikke gikk til topps, så håpet jeg at han skulle vinne, sier Preben Stokkan til TV 2.

Syversen er fra før Norgesmester i online-poker, har en 13.-plass fra NM live på samvittigheten og har spilt poker siden han var 16-17 år. Han har vært en gjenganger i poker-NM i en årrekke.