Viktor Hovland (21) har de siste dagene blitt en snakkis blant golfentusiastene. Den norske amatøren gikk også 4. og siste runde i US Masters ett slag under par.

Tidvis imponerte Hovland med svært imponerende spill da han avsluttet sitt Masters-eventyr på den sagnomsuste Augusta-banen søndag. 21-åringen fikk fem birdier på veien mot en runde på 71 slag.

Det er samme utfall som han fikk både fredag og lørdag. Hovland spilt på par da han torsdag, som tidenes første nordmann, gikk i gang med den prestisjetunge majorturneringen.

Dermed stoppet han totalt på tre slag under par. Det er mer enn godkjent for en debutant, og Hovland ble beste amatør i årets US Masters. Han endte på en knallsterk 32. plas, tre under par.

– Kan ikke være mer fornøyd

Ifølge Norsk Golf var det bare sjette gang i historien at en amatør endte under par sammenlagt.

Ifølge samme nettside må vi helt tilbake til Charles Coe sin andreplass i 1961 (-7), for å finne en amatør som scoret bedre enn Hovland på fire runder.

Som beste amatør vant Hovland «The Silver Cup», og fikk æren av å være til stede sammen med Tiger Woods under grønn jakke-seremonien i Butlers Cabin.

På tv-bildene kunne man se nordmannen spøke og le med Woods i det sendingen begynte.

– Jeg kan ikke være mer fornøyd enn jeg er nå, sier Hovland i et intervju vist på Eurosport.

Men selv om han sitter der og intervjues ved siden av The Masters-vinner Tiger Woods, går ikke suksessen til hodet på 21-åringen.

– Jeg skal tilbake på skolen i morgen, sier han.

– En for fremtiden

På Twitter gratulerer den danske golfstjernen Thomas Bjørn (48) Hovland med innsatsen. Bjørn var Ryder Cup-kaptein for Europa i 2018.

– En for fremtiden, og Norge har kanskje den spilleren de har håpet på, skriver han.

Hovland gikk de fire første hullene på par før han innkasserte dagens første birdie. To hull senere kom det en ny.

Oklahoma State-studenten pådro seg fire bogeyer søndag. Som under både første og tredje runde måtte han tåle en sur avslutning på siste hull.

Hovland kvalifiserte seg for US Masters fordi han i fjor vant USAs amatørmesterskap. Han er også klar for majorturneringene US Open og British Open senere denne sesongen.

Søndagens runde i Augusta ble for øvrig framskutt med flere timer på grunn av forventet uvær.

(©NTB)