Rosenborg snublet igjen: – De blir rundspilt

Rosenborg ble flere nummer for små for Stabæks akrobatiske målscorere. Nå ligger trønderne nederst på tabellen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabæk - Rosenborg 3-1 (1-1)

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Rosenborg står uten seier og med kun ett poeng på sine tre første kamper i år etter å ha tapt 1-3 for Stabæk borte på Nadderud.

– Det lugget for oss, vi produserte ikke nok og de scoret for enkelt på oss. Jeg hadde god tro med 1-1 til pause. Vi hadde bra momentum og var okay ut fra startblokkene i andreomgang, men det er for lett å få oss ut av fatning, sier Rosenborg-trener Eirik Horneland til TV 2 etter kampen.

– Vi har ett poeng på tre kamper. Sånn kan vi ikke ha det i Rosenborg. Akkurat nå er det flatt batteri. Guttene har ikke selvtillit, det flyter ikke. Da må vi samle oss, for sånn kan vi ikke holde på, sier Rosenborg-profil Pål André Helland til TV 2.

Horneland ble hentet inn som Rosenborg-trener før sesongen etter at Rini Coolen ledet trønderne i siste halvdel av fjoråret.

– Vi har ikke en klar identitet og ser ikke ut som et lag slik jeg ønsker å se det sier Horneland, som sier at de må jobbe videre for å få trepoengere.

– Vi må jobbe hardere og må få en enda tydeligere identitet i alle spillets faser. Det er vi et stykke fra, sier Horneland.

Med ett poeng på de første to seriekampene, var nok en seier over Stabæk på ønskelisten i Trondheim.

– De fjernet Ingebrigtsen og Hoftun i fjor fordi de ikke hadde nok sportslig utvikling. De spilte rett og slett ikke underholdende nok, men de vant alt. Så henter de da inn Horneland, som ikke var noe førstevalg, ikke var han andrevalg, men som var et sted nede på listen, og så presterer de på dette viset, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Krisen i Trondheim er der ennå, sier Iversen etter at Stabæk scoret 3-1 målet.

Etter søndagens tap ligger Rosenborg nederst på tabellen.

– De blir rundspilt av et Stabæk-lag som har en hel gjeng med spillere som nettopp har begynt å kjøre bil, sier Mathisen om hvordan Rosenborg taklet Stabæks unge lag.

Og etter 96 gjennomførte minutter på Nadderud var Steffen Iversen langt annet enn imponert.

– Hadde det vært sånn at Rosenborg hadde skapt flust med sjanser og vært uheldig, så hadde det kanskje vært greit. Men de spiller en fryktelig dårlig fotball, og skaper nesten ikke en eneste målsjanse fra åpent spill. Det eneste de skaper er på dødball, oppsummerer Iversen.

Rosenborg annullering og Stabæk-ledelse

Etter drøye 20 minutter fikk Rosenborg ballen i mål etter et frispark, men dommer Trond Ivar Døvle hadde blåst frispark mot Rosenborg like i forkant, og målet ble derfor ikke godkjent.

Få minutter etter den situasjonen var det Stabæk sin tur å sette ballen i nettet, og det uten annullering.

Emil Bohinen sendte avgårde et slapt skudd, som fant veien til nettmaskene. Dermed var Stabæk i ledelsen på Nadderud.

– Rosenborg har ikke vært god i det hele tatt i denne kampen. De har ikke skapt en eneste målsjanse. At det er ufortjent at Stabæk leder, er det absolutt ikke. Rosenborg har vært fryktelig dårlig de første 30 minuttene. De må skjerpe seg. Det ser ikke ut som Rosenborg slik som vi kjenner dem i det hele tatt, sier Iversen i studio.

Reginiussen utlignet

Målsjansene lot vente på seg, men like før pause ble det noe å juble for i Rosenborg-leiren.

På deres første sjanse kom deres første mål. Pål André Helland la inn, og Tore Reginiussen fikk lurt seg fri i feltet og headet inn reduseringen for Rosenborg.

Dermed kunne gjestene fra Trøndelag gå til pause med uavgjort.

Årets mål i runde tre?

For utenom scoringen på tampen av førsteomgang, var det ikke mye å skryte over i Rosenborgs prestasjoner. De skapte lite de første 45 minuttene, men det gjorde Stabæk også. Det dårlige underlaget på Nadderud kunne nok ta noe av skylden for den dårlige sjansestatistikken.

Men det ble vill jubel på Nadderud likevel. For ti minutter ut i andreomgang økte Ola Brynhildsen til 2-0 for vertene - og det på nydelig vis.

– Det kan fort bli årets mål det der, sier Jesper Mathisen i TV 2s studio.

Madis Vihmann headet videre til Brynhildsen som med intet annet enn et brassespark satte ballen i mål bak André Hansen.

Boli med volley-mål

Rosenborg var svært nære deres andre utligning etter drøye timen. David Akintola fikk headet etter Rosenborg-corner, men stanget ballen i stolperoten. Millimetere i fra at det sto 2-2 på Nadderud.

Og mens Rosenborg ble stoppet av stolpen, ville Franck Boli henge seg på listen over flotte mål. Spissen vartet opp med volley etter innlegg fra Tobias Børkeeiet, og dermed ledet Stabæk 3-1.

Bendtner inn mot på tampen

Mot slutten av kampen satte Horneland inn Nicklas Bendter. Dansken fikk ti minutter av RBK-treneren, men seks tilleggsminutter ble det et drøyt kvarter på spissen.

Helland var nære redusering ved et frispark fra 20 meter helt på tampen, men skuddet gikk i stolpen og ut.

Dermed endte det 3-1 på Nadderud.