Manchester City fikk bukt med «Palace-spøkelset»

Crystal Palace fikk Manchester City til å skjelve like før slutt. Men det endte med tre enormt viktige poeng for City.

Crystal Palace - Manchester City 1-3 (0-1)

Se sammendrag fra kampen i vinduet øverst!

Da Manchester City og Crystal Palace møttes i desember denne sesongen, tok Palace en svært sterk borteseier på Etihad Stadium.

Da lagene møttes på Selhurst Park forrige sesong endte det 0-0.

Søndag fikk City bukt med «Palace-spøkelset» da de vant 3-1 på Selhurst Park.

– Vi visste av erfaring at dette er et vanskelig sted å spille. Vi fikk to mål, men vi klarte ikke å punktere kampen. Vi fortsatte å presse og gjorde det vanskelig, vi var glad for å få det tredje målet. Vi visste at vi måtte være på fra første stund, sier tomålsscorer Raheem Sterling til Sky Sports.

Med søndagens seier legger City ekstra press på Liverpool som tar i mot Chelsea på Anfield søndag kveld. På spørsmål om han kommer til å se kampen, svarer Sterling følgende:

– Jeg er sulten. Jeg må spise, vi får se hva som skjer.

Sterling-revansje

Etter knappe ti minutter fikk Raheem Sterling en enorm mulighet til å sende Manchester City i ledelsen.

Men etter godt forarbeid av David Silva, endte det med en kjempebom for Sterling,som sto helt umarkert inne i Crystal Palace sin 16. meter.

At ballen gikk til side for mål i den situasjonen, gjorde Sterling opp for fire minutter senere. Kevin De Bruyne sendte ballen avgårde fra egen banehalvdel, og Sterling la på løp. Denne gangen gjorde han ingen feil da han fikk ballen, og banket ballen opp i høyre hjørnet. 1-0 City.

Fine Palace-tendenser

Palace hadde ikke mye de skulle sagt i kampen, og ble til tider overkjært av City. Men halvtimen ut i førsteomgangen kom det oppløftende tendenser hos vertene, som spilte seg inn i Citys 16. meter flere ganger på kort tid. Wilfried Zaha fikk til slutt forsøke seg på et skudd som gikk bak Ederson.

City skapte ikke all verden de første 45 minuttene, selv om de hadde ballen så og si hele tiden. Men like før pause hadde de lyseblå en gylden mulighet til å gå i garderoben med 2-0-ledelse.

I et virvar innenfor Palace sin 16. meter sto City-spillerne i kø for å score, men det ble rett og sett for mye klabb og babb i feltet, og Palace slapp med skrekken.

Sterling-dobbel

City fortsatte å dominere også i andreomgang, men til forskjell hadde Palace ballen mer enn de hadde de første 45 minuttene.

I det klokken rundet timen spilt hadde likevel gjestene fra Manchester absolutt vært farligst. Men Palace beviste at de ikke var noe enkelt lag å bryte ned.

Men i det 62. minutt klarte City å få hull på byllen. Leroy Sané sendte ballen hardt inn foran mål. Der ventet Sterling og med innsiden av foten satte han inn 2-0 for City.

City-redusering

Så, med ti minutter igjen på klokken ble James McArthur lagt i bakken av Ilkay Gundogan like utenfor 16. meteren. Palace fikk frispark i svært gunstig posisjon, og Luka Milivojević gjorde som bestilt av Palace-fansen. Med hardt skudd sikret han redusering og ny spenning i kampen.

Palace presset noe på etter reduseringen, men like før slutt satte Gabriel Jesus spikeren i kisten for City og sikret 3-1-seier.

Dermed topper Manchester City Premier League og legger press på Liverpool som møter Chelsea søndag kveld.